Doğal Şifa Kaynağı: Her Gün Bir Avuç Tüketmek Bile Yetiyor

Kabak çekirdeği, pek çoğumuzun aşina olduğu kuru bir atıştırmalık olarak bilinir. Ancak geçmiş yıllarda, kabak çekirdeği tıbbi amaçlarla da kullanılmıştır. Kabak çekirdeğinin sağlık yararları konusunda derlediğimiz bilgileri haberimizin devamında...

Doğal Şifa Kaynağı: Her Gün Bir Avuç Tüketmek Bile Yetiyor

Kabak çekirdeği, kuru yemişler arasında en popüler olanlardan biridir. Günde bir avuç çiğ kabak çekirdeği tüketmek, vücudun günlük magnezyum ve çinko ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayabilir. Bu özellikle kemik sağlığı için önemlidir ve aynı zamanda kaygı düzeyini azaltıcı etkileri olabiliyor. Ayrıca, kabak çekirdeğinin en belirgin faydalarından biri de hafızayı güçlendirebilme potansiyeline sahip olmasıdır.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Kabak çekirdeği yüksek miktarda çinko, magnezyum ve doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Bu yüzden hafızayı güçlendirir. Kabak çekirdeği beyin sağlına faydalarının yanında bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde de etkilidir.

Günde bir avuç çiğ kabak çekirdeği tüketmek günlük magnezyum ve çinko ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılıyor, lif açısından da zengin olduğu için önerilen miktarda tüketimi kilo vermeye ve bağırsak sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor.

Kabak çekirdeği, hücrelerimizi hastalığa neden olan hasarlardan koruyan ve vücudumuzdaki iltihaplanmayı azaltan birçok antioksidan açısından zengindir.

Kabak çekirdeği iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Çalışmalar, kabak çekirdeğinin iltihap önleyici özelliklerinin karaciğer, mesane, bağırsak ve eklemlerde iyi işlevi sürdürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Kabak çekirdeği, diyabet riskini düşürmeye yardımcı olur. Çalışmalar, kabak çekirdeğinin diyabetli kişilerin hastalığı yönetmek için kan şekeri kontrolünü sürdürmelerine de yardımcı olduğunu gösteriyor.

Yatmadan önce kabak çekirdeği atıştırmak daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olabilir. Kabak çekirdeği, uykuyu teşvik eden bir kaynağıdır. Son olarak, araştırmalar, magnezyumun uykusuzluğa katkıda bulunan stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor .

Kabak çekirdeği, bağışıklık sisteminin bakteri ve virüslerle savaşmasına yardımcı bir mineral olan çinko içerir.