Dilek Taşı Asuman Kutlu kimdir, kaç yaşında? Asuman Kutlu'yu kim oynuyor, gerçek adı ne? Instagram adresi ne?

Çiçek Dilligil, tiyatrocu bir ailenin kızı olarak 1969’da Ankara’da doğdu. Çocuk yaşta sinema ve tiyatro ile tanışan sanatçı, konservatuvar eğitimi aldı. Dinazoruz, Çılgın Bediş, Avrupa Yakası, Kuzenlerim, Harem, Tövbeler Olsun gibi pek çok dizi ve filmde rol aldı. Şu anda Kanal D’de yayınlanan Dilek Taşı dizisinde Asuman Kutlu karakterini canlandırıyor. Peki, Dilek Taşı Asuman Kutlu kimdir, kaç yaşında? Asuman Kutlu'yu kim oynuyor, gerçek adı ne? Instagram adresi ne?

Dilek Taşı Asuman Kutlu kimdir, kaç yaşında? Asuman Kutlu'yu kim oynuyor, gerçek adı ne? Instagram adresi ne?

Çiçek Dilligil, 5 Haziran 1969’da Ankara’da doğdu. Tiyatrocu bir ailenin kızı olarak tiyatroda büyüdü. Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil’in kardeşi, oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile oyuncu Belkıs Dilligil’in kızı olan sanatçının halası Aliye Rona, kuzeni ise Enis Fosforoğlu’ydu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan ve sanat hayatına ön plana çıkması ATV’de yayımlanan Dinazoruz adlı çocuk programıyla olan Dilligil, şimdilerde Kanal D’de yayınlanan “Dilek Taşı” dizisinde Asuman Kutlu karakterini canlandırıyor.

Çiçek Dilligil Kimdir?

Çiçek Dilligil, 6 yaşındayken Minik Cadı isimli filmde Çiçek karakterini canlandırarak sinema ile tanıştı. On yaşındayken İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında Kedi Kız isimli çocuk oyununda Kedi Kızı oynayarak başladığı çocuk oyunlarına ilk, orta ve lise hayatı boyunca devam etti. Liseyi Kadıköy Kız Lisesinde tamamladı. Liseden sonra eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı’nda sürdürdü. Konservatuvarın üçüncü yılından itibaren dizi ve televizyon filmlerinde oynamaya, Kenter Tiyatrosunda oyunculuk ve seslendirme yapmaya başladı.

Çiçek Dilligil’in Rol Aldığı Filmler ve Diziler

Çiçek Dilligil, tiyatroya oranla, rol aldığı sinema ve dizi filmlerle daha çok tanınmıştır. 1993 yılında ATV’de yayımlanan Dinazoruz adlı çocuk programını sunarak geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. 1996-2001 yılları arasında müziklerini Aykut Gürel’in yaptığı “Çılgın Bediş” adlı dizide Mükü karakterini canlandırırken Yonca Evcimik, Selahattin Taşdöğen, Cenk Torun ile birlikte oynadı. 1997 yılında senaristliğini Gani Müjde’nin yaptığı “Baskül Ailesi” dizisinde başrolde olarak Gamze Gözalan, Şoray Uzun, Şafak Sezer, Defne Yalnız ile birlikte oynadı. 2002-2004 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan “Kuzenlerim” dizisinde Meltem karakterini canlandırırken Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Özgü Namal, Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte oynadı. 2004-2007 yılları arasında ATV’de yayınlanan “Avrupa Yakası” dizisinde Naile karakterini canlandırırken Gülse Birsel, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Binnur Kaya ile birlikte oynadı.

Dilek Taşı Asuman Kutlu kimdir, kaç yaşında? Asuman Kutlu'yu kim oynuyor, gerçek adı ne? Instagram adresi ne? - Resim : 1

2012 yılında FOX’ta yayınlanan “Harem” dizisinde Toplunur Hatun karakterini canlandırırken Nebahat Çehre, Nurgül Yeşilçay, Selma Ergeç ile birlikte oynadı. 2014 yılında senaristi ve yönetmeni Gani Müjde olan “Sil Baştan” dizisinde Zekiye karakterini canlandırırken Emre Kınay, Dilara Gönder, Sergen Yalçın, Esra Dermancıoğlu, Belma Canciğer, Murat Dalkılıç ile rolleri paylaştı. 2020-2021 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan “Tövbeler Olsun” dizisinde Hülya Necipli karakterini canlandırırken Güven Kıraç, İpek Tuzcuoğlu, Uğur Çavuşoğlu, Ayşenil Şamlıoğlu ile birlikte oynadı. 2022 yılında TRT 1’de yayınlanan “Kara Tahta” dizisinde Sevgi karakterini canlandırırken Özgür Çevik, Burak Sevinç, Seda Türkmen, Cemre Baysel ile birlikte oynadı. 2023 yılında Kanal D’de yayınlanmaya başlayan “Dilek Taşı” dizisinde Asuman Kutlu karakterini canlandırırken Özge Özpirinçci, Birkan Sokullu, Elifcan Ongurlar, Burak Yamantürk ile birlikte oynuyor.

Çiçek Dilligil’in Tiyatro Oyunları ve Ödülleri

Çiçek Dilligil, tiyatro oyunculuğuna da devam etmektedir. Rol aldığı tiyatro oyunları arasında Bavul, Çocuk İstiyorum, Gerçek, Maskeli Süvari, Yolculuğum gibi eserler bulunmaktadır. Ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitmenliği ve bölüm başkanlığı yapmasının yanı sıra Eyüboğlu Koleji’nde de tiyatro eğitmenliği yapmaktadır. 2012 yılından beri Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde jüri üyeliği yapmaktadır.

Dilek Taşı Asuman Kutlu kimdir, kaç yaşında? Asuman Kutlu'yu kim oynuyor, gerçek adı ne? Instagram adresi ne? - Resim : 2

Çiçek Dilligil’in Aile Hayatı

Çiçek Dilligil, 1996 yılında müzisyen Bora Öztoprak ile evlendi. Ardahan Öztoprak (d.1997) adında bir oğlu vardır. Çiçek Dilligil, aile hayatını ve kariyerini başarıyla yürüten bir sanatçı olarak hayranlarının takdirini kazanmaktadır.