Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı! Dilan Polat-Engin Polat olayı nedir? Dilan, Engin Polat çifti neden tutuklandı, suçları ne?

Dilan ve Engin Polat olayında mahkemeden beklenen karar çıktı. Türkiye gündemini haftalardır meşgul eden bu olayın ne olduğunu merak edenler "Dilan Polat tutuklandı mı?" sorusu en çok aranan kelimeler arasına girmeyi başardı. Peki, Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı mı? Dilan ve Engin Polat olayı nedir? Dilan ve Engin Polat neden tutuklandı, suçları ne?

Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı! Dilan Polat-Engin Polat olayı nedir? Dilan, Engin Polat çifti neden tutuklandı, suçları ne?

Dilan ve Engin Polat, son günlerde adlarından sıkça bahsedilen bir soruşturma sürecinde bulunuyor. Soruşturmanın seyrine ilişkin olarak, ikilinin tutuklanıp tutuklanmadığı ve suçları hakkında net bilgiler aranıyor. Mahkemeden çıkan ilk karar ise toplam 24 şüphelinin bulunduğu operasyonda, 18 şüphelinin gözaltı işlemlerinin tamamlandığı ve Cumartesi sabahı adliyeye sevk edildiği yönünde. Aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen isimler arasında bu çift de yer alıyor.

Dilan ve Engin Polat Tutuklandı Mı?

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, bu şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Emniyette 40 sayfa soru sorulan Polat çiftiyle birlikte gözaltına alınan toplam 18 şüpheli Cumartesi sabahı adliyeye sevk edildi. Engin ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Dilan ve Engin Polat Tutuklandı

Detaylar Operasyonun ardından Dilan ve Engin Polat dahil 12 kişi tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Sinem Sıla Doğu, Ahmet Gün, Alper Kürşat Polat, Nilgül Yılmaz, Metin Yılmaz, Zekayi Tepe, Can Doğu, Can Polat, Halil Polat yer alıyor.

Dilan ve Engin Polat'ın Suçlamaları

Haklarında "kara para aklama" soruşturması başlatılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, İstanbul merkezli altı ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. MASAK tarafından yapılan inceleme sonucunda Polat çiftinin mal varlıklarına el konuldu. Vergi müfettişleri, çifte ait 15 ayrı iş yerinde arama yaparken, çalışmaların ardından gece saatlerinde Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin suç işlediği ve bu mal varlıklarını suçlardan elde ettiğine yönelik somut deliller olduğu aktarıldı.

Dilan Polat ve Engin Polat ifadelerinde suçlamaları reddederken, MASAK dosyasında yer alan raporlara göre internet üzerinden yapılan satışlardan elde edilen gelirlerin vergi matrahını düşürmek amacıyla sahte belge kullanılmış olabileceği belirtiliyor. Şirketler arasındaki şaibeli ilişkilere de vurgu yapılıyor.

Sahte Belgeler Bulundu

Dilan Polat'ın sahibi olduğu “Rise and Shine Kozmetik” şirketi, sahte belge düzenleyen üç tedarikçi şirketle sahte işlemler yapmış gibi gösterilerek vergi kaçırıldığı iddia ediliyor. Ayrıca, bu tedarikçi şirketlerden alınan malların gerçek olmadığı tespit edildi. Bu gelişmeler sonucunda Dilan ve Engin Polat, "kara para aklama" suçlamasıyla tutuklandı.

Etiketler: Dilan Polat, tutuklama