Devlet Su İşleri, En Az 55 KPSS Puanı Bulunan 196 Kişiyi İstihdam Edecek!

Kamu kurumu olarak hizmet veren Devlet Su İşleri, yeni dönemde eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıktı. DSİ, tek kadroda toplamda 196 kişinin istihdam edileceğini açıkladı. İşte kamu kurumunun personel alımı ilanına ilişkin ayrıntılar…

Devlet Su İşleri, En Az 55 KPSS Puanı Bulunan 196 Kişiyi İstihdam Edecek!

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilerek kariyer hayatını ve dolayısı ile de aylık getirisini garanti altına almak isteyen adayların yakından takip ettikleri kamu ilanlarına, bir yenisi daha eklendi. Ülkemizin önemli kamu kurumlarından olan Devlet Su İşleri, sene ortasında eksik kadrolarını belirleyerek, ilana çıktı. Kamu kurumu, personel alımı ilanının ayrıntılarını paylaştı.

Devlet Su İşleri 2022 Personel Alımı İlanı

Sene ortasında eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan Devlet Su İşleri, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyen adayların yüzlerini güldürdü. Kamu kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre kurumun destek personeli kadrosuna toplamda 196 yeni personelin dahil edileceği bilgisi kaydedildi.

Devlet Su İşleri 2022 Personel Alımı İlanının Ayrıntıları

Devlet Su İşleri, En Az 55 KPSS Puanı Bulunan 196 Kişiyi İstihdam Edecek! - Resim : 1

196 kişilik personel istihdamı gerçekleştireceğini duyuran Devlet Su İşleri’nin ilgili personel alımı ilanı aracılığı ile görevlendirilmek isteyen adaylar için başvuru şartları belli oldu. Kamu kurumu, destek personeli olarak istihdam edilmek isteyen adayların sağlamaları gereken başvuru kriterlerini şu şekilde belirledi:

  •          Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  •          Kamu haklarından men edilmemiş olmak
  •          18 yaşın üzerinde olmak
  •          Yapılan görev tanımını sekteye uğratacak devamlı bir sağlık sorununa sahip olmamak
  •          Affa uğramış dahi olsa yüz kızartıcı bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olmak
  •          Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak (muafiyet, tecil veya terhis)
  •          En az lise düzeyinde eğitim görmüş olmak
  •          2020 KPSS’nin P94 puan türünden en az 55 puan almış olmak

Devlet Su İşleri 2022 Personel Alımı İlanına Nereden ve Nasıl Başvuru Yapılır?

Devlet Su İşleri tarafından duyurulmuş olan 196 kişilik personel alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adayların, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Kamu kurumu, aday başvurularını 20- 30 Temmuz tarihleri arasında kabul edecektir.

Etiketler: dsi, personel alımı