Deprem yaralarını sarmak için ödenecek: Ek motorlu taşıtlar vergisine ilişkin detaylar netleşti! Ek MTV ödenmezse ne olacak?

6 Şubat 2023’de meydana gelen ve yaklaşık 10 ilde ağır bilançolar açan depremin açtığı yaraları kapatmak için bir kereye mahsus alınacak ek motorlu taşıtlar vergisine (MTV) ilişkin detaylar netleşti. Peki ek MTV ödenmezse ne olacak?

Deprem yaralarını sarmak için ödenecek: Ek motorlu taşıtlar vergisine ilişkin detaylar netleşti! Ek MTV ödenmezse ne olacak?

Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri başlıyor. Ödemeler iki taksit şeklinde yapılabilecek. İlk taksit ağustos, ikinci taksit ise kasım ayı sonuna kadar ödenecek.

6 Şubat depremlerinin ardından ortaya çıkan finansman ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere ek motorlu taşıtlar vergisi alınacak. Ek vergi, genel bütçe geliri olarak kaydedilecek.

Sicilde kayıtlı araçlar ile 31 Aralık 2023'e kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar ek motorlu taşıtlar vergisi kapsamında. Ek vergi tutarı, araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri vergi kadar olacak.

Deprem yaralarını sarmak için ödenecek: Ek motorlu taşıtlar vergisine ilişkin detaylar netleşti! Ek MTV ödenmezse ne olacak? - Resim : 1

EK VERGİ ÖDENMEZSE NE OLACAK?

Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak.