Deprem sonrası evi, arabası olanlara Selçuk Geçer'den uyarı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından Türkiye'de deprem yarası hala sarılmaya çalışırken yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Deprem sonrası evi, arabası olanlara Selçuk Geçer'den uyarı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından Türkiye'de deprem yarası hala sarılmaya çalışırken yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Başta Kahramanmaraş olmak üzere çevre 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremde can kaybı geçen her dakika artmaya devam ederken evini ve işini kaybeden vatandaşlar da şehri terk etmeye devam ediyor. 

Türkiye'yi derinden sarsan deprem sonrası birçok uzman uyarılardan bulunmaya devam ederken evi ve arabası olan vatandaşlara Selçuk Geçer'den dikkat çekici bir uyarı geldi. Ünlü ekonomist yaşanan korkutucu depremin ardından dikkat çekici bir uyarıda bulundu. 

EV FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Milyonlarca ev sahibini ve ev almak isteyen vatandaşların ortak sorularından birisi de depremin ardından şu oldu;

'Deprem sonrası ev fiyatlarına ne olacak?' sorusuna yanıt veren ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunda yükselişin devam edeceğini belirtirken açıklamasında "İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor" dedi.

ARABA FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Türkiye'yi sarsa deprem karşısında dolar kurunda büyük bir fırlama olacağının altını çizen Selçuk Geçer  "Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı" ifadelerine yer verdi.

Selçuk Geçer ifadelerinde kıtlık ekonomisinin yaklaşmakta olduğunu belirtirken buna yönelik açıklamasında 'araba uçacak, konut çakılacak' dedi. 

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde hiçbir öneri tavsiye olmamakla birlikte Selçuk Geçer'in kendi ifadeleridir.

Etiketler: dolar