Dani Alves Ayrıldığı Kulübü Barcelona’yı Eleştirdi: Tarih Yazanları Umursamıyor

2008 – 2016 yılları arasında Barcelona’da oynayan ve daha sonra 2021 yılında Barcelona’ya dönen Brezilyalı milli futbolcu Dani Alves, kulübü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünya yıldızı Barcelona'nın “Kulüp için tarih yazanları umursamadığını” dile getirdi.

Dani Alves Ayrıldığı Kulübü Barcelona’yı Eleştirdi: Tarih Yazanları Umursamıyor

Sözleşmesinin sonlanması ile birlikte Barcelona ile yollarını ayıran 39 yaşındaki dünya yıldızı sağ bek Dani Alves, kulübüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Profesyonel kariyerine 2001 yılında Bahia ile adım attıktan sonra 2002-2008 yılları arasında Sevilla forması giyen Alves, 2008-2016 yılları arasında da Barcelona forması giymişti. Ardından Juventus’a giden ve burada 1 sezon kaldıktan sonra Paris Saint-Germain formasını giyen Alves, 2019-2021 arasında Sao Paulo formasını terletti ve 2021-2022 sezonunda yeniden Barcelona formasıyla sahalara döndü. Alves, kulübü ile biten sözleşmesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dani Alves’ten Eski Kulübüne Eleştiri Geldi

The Guardian’ın haberine göre ayrılığı ile ilgili konuşan Dani Alves, Barcelona kulübünü eleştirerek “Üzülerek ayrılmadım. Barcelona’ya döndüğüm için mutluydum ve böyle ayrıldım. 5 yıl boyunca bu ikinci anı yaşamayı hayal ettim. Sevmediğim tek şey ayrılışımın nasıl değerlendirildiğiydi. Geldiğim günden bu yana artık 20 yaşında bir genç olmadığımı ve bir şeylerin saklanmadan yapılmasını istediğimi açıkça söyledim. Barcelona, kulüp için tarih yazan insanları umursamıyor” sözlerini dile getirdi.

“Saha Dışı Faaliyetlerini Geliştirmeli”

Dani Alves Ayrıldığı Kulübü Barcelona’yı Eleştirdi: Tarih Yazanları Umursamıyor - Resim : 1

Alves açıklamalarının devamında ise “Barcelona’nın her şeyi farklı yapmasını istiyorum. Kendimden bahsetmiyorum. Çünkü benim durumum başka bir senaryoydu. Beni geri getirdikleri için Xavi’ye ve başkana sonsuza dek minnettarım” ifadelerini kullandı. Eski kulübüne sitem eden Brezilyalı sağ bek, kulübün saha dışındaki faaliyetlerini de geliştirmesi gerektiğini belirtti. Alves “Takıma katıldığımda sahada inanılmaz fikirleri olan gençlerle dolu bir kulüp buldum. Ancak saha dışındaki çalışmaların geliştirilmesi gerekiyor” dedi.

“Kazanabileceğim Bir Yere Gitmek İstiyorum”

Açıklamalarında Barcelona’nın zirveye geri dönmesini desteklediğini ancak bunun çok karmaşık bir durum olduğunu ifade eden Alves, futbolun dengeli ve kolektif bir oyun olduğunu ancak kulüpte bunun artık unutulduğunu dile getirdi. Bu aşamadan sonra kazanabileceği bir takıma transfer olmak istediğini de belirten Alves “Kazanmayı severim, kazanabileceğim bir yere gitmek istiyorum” dedi.

Etiketler: barcelona, spor