Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama: İkinci konut almak isteyenlere kötü haber! İkinci konut kredisi bitti mi?

Gençlere evlilik kredisi desteği sunacak olan Aile ve Gençlik Fonu, Kabine Toplantısı’nda ele alındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, pilot uygulamanın deprem bölgesinden başlayacağını ve Türkiye geneline yayılacağını söyledi. Yılmaz, ikinci ve üçüncü konut alımında kredi imkânının kalmadığını da belirtti. Peki, bu fon nasıl işleyecek? Detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama: İkinci konut almak isteyenlere kötü haber! İkinci konut kredisi bitti mi?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi ile ilgili soruları yanıtladı. Yılmaz, “Deprem bölgesinden başlamak üzere pilot uygulamayı başlatacağız. Daha sonra Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız. Gençlere evlilik kredisi adıyla 150 bin lira, iki yıl geri ödemesiz, 4 yıllık kredi imkanı sunacağız. Fonun kaynakları arttıkça başka destekler de sağlayacağız ama bunu kademeli olarak yapacağız” dedi.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ KONUT ALIMINDA KREDİ İMKÂNI KALMADI

İkinci ve üçüncü konut alacaklara kredi verilmesi konusunda da konuşan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bildiğiniz gibi Merkez Bankası ve BDDK, ikinci ve üçüncü konut alımında krediye erişimi kısıtladı. İlk konut alımında kredi erişimini kolaylaştırıyoruz. Bu konuda bir düzenleme yapacağız demiştik, bunu hayata geçirdik. İkinci ve üçüncü konut alımında artık kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi verilmeyince konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini sadece krediyle değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte ele almak lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi halde sadece krediyi düşünürseniz, konut fiyatlarını istemediğiniz yere çekme olasılığınız var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor.”A

Etiketler: Cevdet Yılmaz, kredi