Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Enflasyon, deprem konutları, emekli maaşları...

Grup toplantısında konuşan Erdoğan deprem konutları ile ilgili açıklama yaptı. Enflasyon ve emekli maaş zam oranlarınada değinen Erdoğan özetle bakın ne söyledi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Enflasyon, deprem konutları, emekli maaşları...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de bugün Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan gündeme ilişkin özetle şunları söyledi:

“BAŞTA İSTANBUL, ANKARA OLMAK ÜZERE BÜYÜKŞEHİRLERİMİZİ YENİDEN TOPARLAYARAK GERÇEK SAHİPLERİNE İNŞALLAH TESLİM EDELİM”

"Başta Başta İstanbul, Ankara olmak üzere büyükşehirlerimizi yeniden toparlayarak gerçek sahiplerine inşallah teslim edelim. Zira benim milletim bunlardan çok çekti, İstanbullu çok çekti, Ankaralı çok çekti, hatta-hatta İzmirli de çok çekti. Şimdi bunu yeniden sahiplerine teslim edelim ve yeniden bir doğumu gerçekleştirelim. CHP’nin beceriksiz belediye başkanlarının idaresinde günden güne çürüyen şehirlerimizi aziz milletimizin de desteğiyle inşallah bu iş bilmezlerin elinden kurtaracağız. Tarih önünde bu ülkeye ve millete verdikleri zararların hesabını vermeden bunların hiçbirine rahat huzuru yoktur. Biz kendi adımıza sonuna kadar bunun takipçisi olacağız”

“MİLLETİN SANDIKTA NAMUSUMUZU EMANET ETTİĞİ İRADESİNE NE PAHASINA OLURSA OLSUN ASLA LEKE SÜRDÜRMEDİK”

“3 Kasım’da iktidardaki 21. Yılımızı geride bıraktık. Şanla, şerefle ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıl boyunca Türkiye’yi her alanda geliştirmenin çabası içinde olduk. Milletin sandıkta namusumuzu emanet ettiği iradesine ne pahasına olursa olsun asla leke sürdürmedik. Savunmadan ulaştırmaya, sağlıktan eğitime, turizmden güvenliğe, terörle mücadeleden sosyal yardımlara kadar her başlıkta ülkemize çağ atlattık. 85 milyonun her bir ferdi, kazandırdığımız hizmetleri günlük hayatında yaşıyor, bizzat tecrübe ediyor.”

"DEPREMZEDE ŞEHİRLERİMİZİN YENİDEN İNŞASINA 1 TRİLYON LİRA KAYNAK AYIRDIĞIMIZ 2024 YILI BÜTÇEMİZİN GÖRÜŞMELERİ KOMİSYONDA DEVAM DİYOR”

“Gurbetçilerimiz, Türkiye’de 21 yılda gerçekleşen büyük devrimi ülkemizi her ziyaretlerinde net bir şekilde görüyor. Birçok alanda ülkemizin Avrupa’dan bile fersah-fersah ileride olduğunu bizzat kendileri ifade ediyor. Üstelik biz bunları muhalefetin engellemelerine rağmen başardık. Maruz kaldığımı onca saldırıya, ihanete, bürokratik dirence rağmen milletimize verdiğimiz sözleri tek-tek yerine getirdik. Gençlerimize seçim meydanlarında taahhüt ettiğimiz indirimli cep telefonu, bilgisayar desteği ve ücretsiz 10 GB internet sözümüzü tuttuk. Çalışmayan emeklilerimizin hesaplarına tek seferlik 5 bin lira ödemelerini yatırdık. İlk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz Aile ve Gençlik Fonu'nun kuruluşuna dair süreç de Mecliste neticelenmek üzere. Depremzede şehirlerimizin yeniden inşasına 1 trilyon lira kaynak ayırdığımız 2024 yılı bütçemizin görüşmeleri komisyonda devam diyor”

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL BOYUNCA EKONOMİDEKİ YOL HARİTAMIZI AYRINTILI BİR ŞEKİLDE BELİRLEMİŞ OLDUK”

“Orta Vadeli Programı, 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve 12. Kalkınma Planı'nı tamamladık. Böylece önümüzdeki 5 yıl boyunca ekonomideki yol haritamızı ayrıntılı bir şekilde belirlemiş olduk. Yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla yoluyla kaliteli büyüme hedefimizden asla geri adım atmayacağız.”

“EKONOMİ POLİTİKAMIZIN MÜSPET SONUÇLARINI GÖRMEYE BAŞLADIK”

“Ekonomi politikamızın müspet sonuçlarını görmeye başladık. Yıllık cari dengede son 2 ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandı. Ekim ayı ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artışla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 22,9 milyar dolara ulaştı. Ocak-ekim dönemindeki 10 aylık ihracatımız ise, 210 milyar doları aştı.

“EN BÜYÜK BAŞ AĞRIMIZ OLAN ENFLASYON MESELESİNİ DE MUTLAKA ÇÖZECEĞİZ”

“Merkez Bankamızın toplam rezervi 128,4 milyar doları buldu. En büyük baş ağrımız olan enflasyon meselesini de mutlaka çözeceğiz. Bugüne kadar asla taviz vermediğimiz 'çalışanları enflasyona ezdirmeme' prensibimize önümüzdeki dönemde de bağlı kalacağız. Bir kısmı küresel sebeplerden, bir kısmı açgözlülükten kaynaklanan hayat pahalılığıyla mücadelemizde kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz.”

“TÜRKİYE EMİN ELLERDEDİR”

“Vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsun, Türkiye emin ellerdedir, ehil kadroların yönetimindedir. Her türlü zorluğun üstesinden gelecek güce, kapasiteye, birikime, potansiyele de sahiptir. Bugün çıktığımız yolda bütün çekilen sıkıntıların hiçbiri boşuna değildir. Türkiye, mutlaka hedeflerine ulaşacak, inşallah küresel sistemde hak ettiği yeri alacaktır”

“ARADAN GEÇEN 21 SENE BOYUNCA GÜVEN VEREN VE ERİŞİLEBİLİR BİR ADALET SİSTEMİ TESİS ETMEK İÇİN ÇALIŞTIK, GAYRET GÖSTERDİK”

“Ekonomide tüm bu atılımları yaparken, mülkün temeli olan adaleti ihmal etmiyoruz. Göreve geldiğimizde Türkiye’yi 4 ana kolon üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiş, bunlardan birinin de adalet olduğunu söylemiştik. Aradan geçen 21 sene boyunca güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi tesis etmek için çalıştık, gayret gösterdik. 'Geciken adalet, adalet değildir' inancıyla yargı sistemimizi reforme ettik, altyapısını güçlendirdi. Yüksek yargı organlarımız dahil, Adalet Teşkilatımızın tüm birimlerini modern hizmet binalarına kavuşturduk. Lekelenmeme hakkı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu gibi pek çok reforma imza attık. Yargının bağımsızlığıyla birlikte tarafsızlığını da anayasal güvenceye alarak hukuk sistemimizin önemli açıklamalarından birini daha kapatmış olduk. “