Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı eşyası evi eskiyen dar gelirliye devlet 75 bin TL hibe para yardımı yapacak başvurusunu yapan alacak!

Dar gelirliye devlet desteği ve hibe para yardımları artarken bu yardımlardan biri de ev onarım yardımı olarak öne çıkıyor. Eski evi yenileme devlet desteği için ev onarım yardımı şartları açıklanırken yeni limit ise 75 bin TL'ye yükseltildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı eşyası evi eskiyen dar gelirliye devlet 75 bin TL hibe para yardımı yapacak başvurusunu yapan alacak!

Ev tadilat desteği başvurusu ekranı yeniden açıldı! Dar gelirli vatandaşlara devlet yardımlarının miktarı her geçen gün arttırılırken bu güncellemelerden biri de evi oturulamayacak kadar eski ve eşyaları kullanılamayacak kadar yıpranmış olan vatandaşlar için yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından verilen müjde ile devlet destekleri barınma yardımları için de arttırılmıştı. İlk kez ev alana devlet desteği verilirken yine betonarme ev yardımı ve prefabrik ev yardımı olarak devlet barınma yardımı desteklerini 200 bin liraya kadar çıkarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile ev tadilat yardımı rakamı da 75 bin TL'ye çıkartıldı. 

EV TADİLAT DESTEĞİ BAŞVURUSU BAŞLADI! EV ONARIM YARDIMI ŞARTLARI NELER?

Kabine toplantısının sonrasında açıklanan destek miktarları için imzayı atan Cumhurbaşkanı Erdoğan dar gelirli ailelere ödenen hibe para yardımlarını arttırdı. Buna göre; 

  • Oturmuş olduğu evi eski, bakımsız, yıkık ve kötü durumda olan, 
  • Bakımsız ve sağlıksız evlerde oturan, 
  • Hane içinde kişi başına düşen geliri 2022 yılının Aralık ayı sonuna kadar en fazla 1.833,45 TL olan (net asgari ücretin 1/3’ünden az olmaması şartı olup 1 Ocak 2023 tarihinde asgari ücrete gelen zamdan sonra yeniden hesaplanacaktır)
  • Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az birine sahip olan, 
  • Tadilatı yapılacak olan evin tapusuna sahip olan kişiler devletin hibe para yardımına başvuru yapma hakkına sahiptir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı eşyası evi eskiyen dar gelirliye devlet 75 bin TL hibe para yardımı yapacak başvurusunu yapan alacak! - Resim : 1

EV TADİLAT DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

İhtiyaç sahibi aileler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvuru imkanı sunulmakta olup Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü il ve ilçe başkanlıkları üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. Başvurular incelenmekte olup gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kişilere hem eşyasını yenilemek hem de evini tadilat yaptırmak için 75 bin liraya kadar hibe yani geri ödemesiz para yardımı yapılmaktadır. 

Devletin yapmış olduğu bu yardımın yanı sıra aynı zamanda Kaymakamlıklar ve Belediyelerin de kendi sosyal yardım programları bulunmakta olup Valilik eşya yardımı başvuruları da öne çıkmaktadır. Kaymakamlık ev tadilat yardımı yanı sıra beyaz eşya yardımı da yapmaktadır. Başvurunuzun reddedilmesi ya da düşük tutarlı onaylanması durumunda bu kanalları da deneyebilirsiniz.