Canan Karatay Liste Verdi: Sabah Yorgunluğuna Son Bunları Yiyenler Sabahları Zımba Gibi Kalkıyor

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam için verdiği doğal beslenme önerileriyle takipçileri tarafından yakından izleniyor. Son olarak, sabahları yorgun ve halsiz uyananlar için dinç tutacak doğal besinlerden oluşan bir liste paylaştı. Bakın o listede hangi besinler var!

Canan Karatay Liste Verdi: Sabah Yorgunluğuna Son Bunları Yiyenler Sabahları Zımba Gibi Kalkıyor

Prof. Dr. Canan Karatay, güne enerjik ve zinde başlamak için doğal besinler önerdi. Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı yaşam için verdiği bu beslenme önerileri, takipçileri tarafından ilgiyle karşılanıyor ve sağlıklı bir yaşam için önemli bir rehber niteliği taşıyor. İşte sabah yorgunluğuna iyi gelen o besinler...

Canan Karatay, vücutta enerji taşması sağlayacak olan bir gıdadan bahsetti. Tereyağının faydalarından bahseden Canan Karatay, hakiki köy tereyağının ölçülü şekilde kullanıldığı takdirde zararı değil faydaları olduğunun altını çizdi. Canan Karatay, sabahları daha dinç olmak ve kolayca uyanmak için köy tereyağının tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

SABAH DİNÇ KALKMAK İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Hakiki köy tereyağını bir sabah bir de akşam olmak üzere günde toplamda iki kez tüketmek vücudun enerji depolaması için yeterli oluyor. Tereyağını tek başına tüketmek gibi dilerseniz eritip pekmez ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Canan Karatay tarafından açıklanan etkili tüketim yollarından biri ise, tereyağını yumurta sarısı ile birlikte tüketmek.

Canan Karatay Liste Verdi: Sabah Yorgunluğuna Son Bunları Yiyenler Sabahları Zımba Gibi Kalkıyor - Resim : 2

YORGUN UYANMAYA NE İYİ GELİR?

Canan Karatay aynı zamanda Anadolu'da geleneksel olarak devam edilen bir uygulamadan da bahsetti. Kuyruk yağı olarak bilinen hayvansal yağın Anadolu'da eritilip içildiğinden bahseden Canan Karatay, bu uygulamanın alışkanlık olmasının ömrü uzattığından bahsetti. Kuyruk tereyağı eritip içenlerin 90-95 yaşına kadar yaşadığına değinen Canan Karatay, kavurmanın yağı ile birlikte tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

SABAHLARI YORGUN UYANMAMAK İÇİN NE YAPMALI?

Yağ tüketiminin kalp damarlarını tıkadığı ve kalbe zarar verdiği iddiaları üzerine de konuşan Canan Karatay, enerji depolamak için tereyağı kullanmak isteyenlere müjdeyi verdi. Kalbe zarar veren yağların işlenmiş trans yağlar olduğunu aktaran Canan Karatay, ölçülü tüketildiği takdirde tereyağının böyle bir zararının asla olmadığının altını çizdi.

Etiketler: canan karatay