Burs ücretleri artacak mı sorusuna Bakan'dan müjdeli yanıt KYK bursu ve kredi ücretlerine o tarihte 2023 zammı geliyor!

Milyonlarca öğrencinin beklemiş olduğu müjdeli haberi Gençlik ve Spor Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. KYK burs ve kredi ücretlerine Ocak 2023 ile enflasyon farkı zammı geliyor! KYK burs ücreti kaç TL olacak ilk ipucu verildi.

Burs ücretleri artacak mı sorusuna Bakan'dan müjdeli yanıt KYK bursu ve kredi ücretlerine o tarihte 2023 zammı geliyor!

Kredi Yurtlar Kurumu KYK öğrencilerin en büyük destekçisi olmaya devam ederken milyonlarca öğrencinin beklemiş olduğu müjdeli haberi bizzat Gençlik ve Spor Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Bakan yaptığı açıklama ile 2023 KYK burs ücretleri için zam müjdesi verdi. 

Üniversite sınavını kazanarak eğitim almaya hak kazanan öğrencilere eğitim hayatlarını desteklemek amacı ile KYK bursu ve kredisi veriliyordu. Hatırlanacağı üzere yapılan yasal düzenleme ile KYK borçlarına af gibi düzenleme getirilmiş, faizler silinerek kalan ana paranın taksitle ödenmesini sağlayacak yasal düzenleme meclisten geçirilmişti. Bu seferki müjde ise yeni zam haberi olarak verildi. 

2023 KYK KREDİ MİKTARI VE KYK BURSU TUTARI ARTTIRILACAK! KYK BURS ÜCRETİ ARTACAK MI?

Yükselen enflasyon rakamları nedeni ile her ürüne artık nerede ise her gün yeni zamlar açıklanırken enflasyonda yaşanan yükseliş öğrencileri de zor durumda bırakmıştı. Almış oldukları burs ücreti ile eğitimlerine devam etmekte zorlanan öğrenciler KYK burs ücretine yeni zam beklentisi içerisine girmişti. 

Burs ücretleri artacak mı sorusuna Bakan'dan müjdeli yanıt KYK bursu ve kredi ücretlerine o tarihte 2023 zammı geliyor! - Resim : 1

Konu hakkında beklenen müjdeli haberi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bakan Kasapoğlu öğrencilere müjdeli haber verdi. Dünyadan örnekler veren Bakan Kasapoğlu "İngiltere'de son 10 yılda lisans eğitim ücretleri 3 misline çıktı. Ücretsiz üniversite, enflasyon farkı olmadan faizsiz kredi ve 81 ilde yurt sembolik ücretlerde. Böyle bir tabloyu bir istikrar, vizyon, özveri anlayışı olmadan asla inşa edemezsiniz. 21 yıllık süreç bu altyapının inşa sürecidir" diyerek Ocak ayında burs ve kredi ücretlerini güncelleyeceklerini ilan etti.