Bu yöntem salçaların küflenmesini önlüyor.. Canan Karatay'dan özel formül: Salça asıl böyle yapılır

Salça mevsiminin gelmesiyle birlikte ev hanımları arasında birçok salça tarifi popüler hale geliyor. Domates seçimi yaparken, hangi tarifi kullanacakları konusunda fikir alışverişleri yapılıyor. Bu süreçte ünlü sağlık uzmanı Canan Karatay, sağlıklı ve dayanıklı bir salça tarifi önerdi. Sağlıklı beslenme konusundaki uzmanlığıyla tanınan Karatay, bu sefer de salça tarifiyle dikkatleri çekti. Bu tarifle yapılan salçaların küflenmeden uzun süre dayandığı belirtiliyor. işte detaylar...

Bu yöntem salçaların küflenmesini önlüyor.. Canan Karatay'dan özel formül: Salça asıl böyle yapılır

Salça mevsimi yaklaşırken, ev hanımları salça yapımı için hazırda bekliyor. Birçok farklı salça tarifini inceleyen ev hanımları için sevindirici haber geldi. Ünlü uzman Canan Karatay, sağlıklı ve uzun ömürlü bir salça tarifi paylaştı. Bu tarifle, salça yapmak isteyenler hem sağlıklı hem de küflenmeyen salçalar elde edebilirler. Internet üzerinde bulunan birçok tarif arasından tercih yapmak isteyenlere, Karatay'ın sağladığı bu tarif güzel bir seçenek sunuyor...

SALÇANIN KÜFLENMESİNİ ÖNLEYEN İPUCU

Ev hanımlarının merakla beklediği salça tarifinin paylaşılmasıyla domateslerin altına ateş yakıldı. Canan Karatay'ın tarifine göre salça pürüzsüz ve asla kabarmıyor. Ev hanımlarının dikkatini çeken salça tarifi yasemin.com tarafından paylaşıldı. Karatay'ın salça tarifi olarak belirtilen bu tarifin içerisinde ek olarak sadece 1 kaşık zeytinyağı koymanız gerektiği vurgulanıyor.

 Bu yöntem salçaların küflenmesini önlüyor.. Canan Karatay'dan özel formül: Salça asıl böyle yapılır - Resim : 1

SALÇANIN KÜFLENMEMESİ İÇİN DİKKAT EDİLECEKLER

Salçaların küflenmesindeki en büyük nedenlerden birisi hava ile temas etmesidir. Hava ile temas eden salçalarınız kısa sürede küf belirtileri gösterecektir. Salçayı açtıktan hemen sonra ihtiyacınız kadarını alıp kapağını sıkıca kapatmanız ve ardından dolabınıza muhafaza etmeniz gerekebilir. Hava ile temasını azaltmak küflenmeyi engelleyecektir. Salçanın üzerine bir miktar sıvı yağ dökerek de hava ile temasını engelleyecek bir katman oluşmasına sebep olabilir.

Salçanın küflenmesini engellemek için bir diğer dikkat etmeniz gereken konu ise nem oranıdır. Nemli ortamlar küf oluşumunu hızlandırmasıyla bilinir. Bu detaydan dolayı salçayı nemli olan bölgelerden uzak tutmanız tavsiye edilir. Salçanızın küflenmesini engellemek için ise metal kaşık yerine tahta kaşık ya da plastik kaşık kullanmanız öneriliyor.

Bu yöntem salçaların küflenmesini önlüyor.. Canan Karatay'dan özel formül: Salça asıl böyle yapılır - Resim : 2

SALÇA NEDEN KÜFLENİR?

Salçaların küflenme nedeni kısaca bakterilerdir. Hazırladığınız salçanın içerisinde oluşan bakteriler, birçok yoldan bulaşabilir. Salçanın bozulmasına ve küflenmesini sağlayan bu yol sonucunda temiz bir salçaya kirli herhangi bir şey ile dokunmamak gerektiği belirtiliyor.

Salçalarınızın küflenmemesi için saklama yerini de iyi belirlemelisiniz. Küflenen salçayı tüketmek gibi bir hataya düşmeniz sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.

Etiketler: yemek tarifi, tarif