Bu testi çözmek için sadece 12 saniyen var.. Görseldeki mantık hatasını yalnız dahiler buluyor!

Mantık bulmacaları, zihni geliştirmenin ve IQ seviyesini ölçmenin eğlenceli bir yoludur. Ancak bazı mantık bulmacaları o kadar zorlayıcıdır ki, sadece yüksek IQ’lu olanlar çözebilir. İşte bunlardan biri: Oturma odasında oturan bir adam ve kedilerini gösteren bir resimde, bir mantık hatası bulunmaktadır. Bu hatayı 12 saniyede fark edebilenler, dahi sayılıyor. işte o IQ testi...

Bu testi çözmek için sadece 12 saniyen var.. Görseldeki mantık hatasını yalnız dahiler buluyor!

Mantık bulmacaları, zihni geliştirmenin ve IQ seviyesini ölçmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür bulmacalar, farklı açılardan bakmayı ve alışılanın dışında fikir üretme becerisini geliştirir. Ancak bazı mantık bulmacaları o kadar zorlayıcıdır ki, sadece yüksek IQ’lu olanlar çözebilir. İşte bunlardan biri:

Bu testi çözmek için sadece 12 saniyen var.. Görseldeki mantık hatasını yalnız dahiler buluyor! - Resim : 1

Oturma Odasındaki Mantık Hatasını Bulun

Bu görselde, oturma odasında oturan bir adam ve kedilerini görüyoruz. Resme dikkatli bakarsanız burada bir mantık hatası olduğunu fark edeceksiniz. Ancak bunu 12 saniyede yapabilirseniz, dahi sayılıyorsunuz.

Bu test, görsel zekanızı ve dikkat yeteneğinizi ölçüyor. Resimdeki mantık hatasını bulmak için kalıpların dışında düşünmeniz ve fark edilmeyeni fark etmeniz gerekiyor. Bu, sizin yüksek IQ’lu ve fazlasıyla dikkatli olduğunuzu ortaya koyuyor.

Eğer 12 saniye içerisinde sonuca ulaşamadıysanız üzülmenize hiç gerek yok. Zeka bulmacasının doğru yanıtı haberimizin devamında sizleri bekliyor.

Resimdeki Mantık Hatası Nedir?

Bir beyin jimnastiği olan bu zeka testinde sonuca 12 saniyede ulaşamayanlar için yanıt aşağıda…

Bu testi çözmek için sadece 12 saniyen var.. Görseldeki mantık hatasını yalnız dahiler buluyor! - Resim : 2

Resimdeki mantık hatası, kedinin üzerine çıkmak istediği masanın ayaklarından biri olmadan düz bir şekilde durması. Bu, fizik kurallarına aykırı bir durumdur. Bu hatayı fark edebilenler, görsel zekalarının yüksek olduğunu kanıtlamış oluyor.

 

Etiketler: ıq testi, zeka testi