Bu test kimin IQ’su yüksek ortaya döküyor! Kaç tane olduğunu tahmin edenler çok zeki

Uzmanlar tarafından ortaya atılan birçok zeka testi, yıllardır insanların görsel ve analitik zekalarını test edebilmek için tercih edilmeye devam ediliyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı kasıp kavuran görsel kuş testi, şimdilerde herkes tarafından çözülmeye çalışıyor. Testi yapanların sadece yüzde 1’i doğru sonuca ulaştığı için kuşları eksiksiz sayan kişilerin çok zeki olduğu söyleniyor. İşte, zeka kapasitenizi gözler önüne serecek o meşhur zeka testine dair merak edilen tüm detaylar

Bu test kimin IQ’su yüksek ortaya döküyor! Kaç tane olduğunu tahmin edenler çok zeki

Zeka testleri, çoğu zaman insanların gerçek kapasitelerini ortaya döken ve zekalarını ne kadar kullandıklarını açığa çıkaran önemli oluşumlardır. Şu an dünya üzerinde birçok zeka testi seçeneğinin olduğu biliniyorken gerçek sonuçlara ulaşmak için en çok tercih edilenlerin görsel zeka testleri olduğu bilinmektedir.

Görsel zeka testleri, analitik zekanın yanı sıra gözlem gücünün de nasıl bir durumda olduğunu kolayca ortaya çıkarabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde uzmanlar tarafından paylaşılan ‘’görsel kuş testi’’ şu an için sosyal medyada oldukça popüler olmuş durumda. İşte, zekanızın ölçütünü kavrayabilmenizi sağlayacak kuş testine dair merak edilen tüm detaylar.

Sizce resimde kaç tane kuş var?

İnsan zekası üzerine araştırma yapan bilim insanlarının son olarak ortaya attıkları kuş testi, şimdilerde birçok insan için zeka konusunda belirleyici bir rol oynamaktadır. Siyah beyaz ve çizgili bir şekilde sunulan fotoğrafta kolay görülebilen kuşların eklenmesinin yanı sıra gizli noktalara daha silik şekilde kuşlar eklenmiş durumdadır. İnsanların çoğu, tüm kuşları bulamıyorken resimde yer alan kuşların sayısını bilenlerin yüksek zeka seviyesine sahip oldukları da ortaya çıkmıştır.

İlgili resimle birlikte kişilere sunulan seçenekler, ‘’7, 14, 18, 20 ve kuş olduğunu göremedim’’ şeklinde sıralanmaktadır. Bu seçenekler arasında doğru olanı bulabilmek için resme fazlasıyla odaklanmalı ve görsel zekanızı mutlak şekilde kullanmanız şart.

Bu test kimin IQ’su yüksek ortaya döküyor! Kaç tane olduğunu tahmin edenler çok zeki - Resim : 1

Bu zeka testi sosyal medyayı adeta salladı!

Bilim insanları tarafından ortaya atılan görsel kuş zeka testi, internet platformlarının yanı sıra şimdilerde sosyal medyayı da adeta çalkalamaya başladı. Kullanıcıların birçoğu, doğru cevabı bulamıyorken testi uygulayanların yalnız yüzde 1 kadarı, doğru olan 22 yanıtına ulaşabiliyor. Eğer siz de resimde 22 kuş sayabiliyorsanız müthiş bir görsel zekanızın olduğunu ve gözünüzden hiçbir şey kaçmadığını kabul edebilirsiniz. Fakat test sırasında farklı seçeneklere yönelim gösteriyorsanız odaklanma ve konsantrasyon noktasında problemlerinizi aşmanızda yarar var.

Bu test kimin IQ’su yüksek ortaya döküyor! Kaç tane olduğunu tahmin edenler çok zeki - Resim : 2

Etiketler: zeka, test