“Bu fiyata araç mı kaldı?” demeyin! 140 bin TL'lik sıfır araç Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor!

Yeni dönemde uygun fiyatlar karşılığında araç sahibi olmak nerede ise tarihe karışıyorken, Türkiye pazarına yeni bir aracın dahil olacağı duyuruldu. İşte uygun fiyatlı sıfır kilometre araca ilişkin ayrıntılar…

“Bu fiyata araç mı kaldı?” demeyin! 140 bin TL'lik sıfır araç Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor!

Altın fiyatlarında ve döviz kurlarında ortaya çıkan rekor seviyeler, her sektöre olduğu gibi otomotiv sektörüne de yansıyarak hem ikinci el hem de sıfır kilometre araçların fahiş rakamlara satılmasına sebep oldu. Ek olarak 2020 yılında hayatımıza dahil olmuş olan koronavirüs salgının da çip krizine sebep olması, bazı üretici firmaların zaman zaman üretimlerini durdurmalarına bu neden ile özellikle sıfır kilometre araçların daha da yüksek fiyatlardan satışa sunulmalarına sebep oldu.

Giderek artan enflasyon ve diğer faktörler çerçevesinde araç fiyatlarının fahiş seviyelere ulaşması, yeni dönem içerisinde kendi aracının sahibi olmayı planlayan vatandaşların, büyük bir hayal kırıklığı yaşamalarına sebep oldu. Birikimleri, yeni dönemde duyurulan araçların fiyatlarını karşılamaya yetmeyen ancak gündelik hayatını idame ettirebilmek için de araca ihtiyaç duyan vatandaşlar, işin içinden çıkamamaya başladılar. Bu noktada vatandaşların yüzlerini oldukça güldürecek olan yeni bir araç müjdesi verildi. Açıklaması yapılan yeni aracın, vergiler eklendiği zaman dahi piyasa fiyatlarının nerede ise yarısı seviyesinde olacağı bildirildi.

Sıfır Kilometre Araçlar 300 Bin TL!

“Bu fiyata araç mı kaldı?” demeyin! 140 bin TL'lik sıfır araç Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor! - Resim : 1

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerden sonra zamlanan araç fiyatları, yeni dönemde ortaya çıkan çip krizinden sonra yeni zamlar ile karşılaştı. Bu kapsamda şu an piyasada satışa sunulan sıfır kilometre ortalama bir aracın boş paketinin dahi 300 bin TL civarında olduğu duyuruldu.

Otomotiv Piyasasına Hareketlilik Getirecek Olan Yeni Araç Müjdelendi!

Otomotiv sektöründe kaydedilen fahiş rakamlar karşısında hayal kırıklığı yaşayan vatandaşlara, temmuz ayına girilmesi ile birlikte müjdeli bir haber verildi. Yapılan açıklamalara göre Hintli Tata firmasının Tiago isimli modelini Türkiye pazarına dahil etmek için çalışmalara başladığı öğrenildi. Yeni aracın fiyatının ise vergiler dahil 140 bin TL civarında olacağı düşünülüyor.

Tata Tiago Özellikleri

Yeni Tata Tiago, 5 koltuğa, klimaya, iki adet hava yastığına sahip. Aracın motoru 1119 cc ve 72 beygir gücünde.