Bu Bankalar Konut Kredisi Borçlarını Yapılandırıyor! Konut Kredisi Transferi Yapan Bankalar Hangisi?

Bankalara kredi borcu bulunan vatandaşlar yapılandırma fırsatlarını araştırmaya başladılar. Bankaların mortgage transferine yönelik kampanyaları ise öne çıktı! İşte detaylar…

Bu Bankalar Konut Kredisi Borçlarını Yapılandırıyor! Konut Kredisi Transferi Yapan Bankalar Hangisi?

Türkiye’de bankalara kredi ve kredi kartı borcu biriken vatandaşların sayısının 2022 yılı itibariyle her geçen gün artmaya devam ettiği belirtiliyor. Yaşanan bu sorunun çözümünde yine banka kredilerini araştıran vatandaşlar ise borç transferi kampanyaları ile borçlarını yapılandırma yoluna gidiyor. Konut kredilerinde ise durum daha farklı. Kredilerini transfer etmek isteyenler için bankalardan cazip teklifler gelmeye devam ediyor.

Konut Kredisi Transferi Nasıl Yapılır?

Bankaların büyük bir bölümü, kredilerini yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlara farklı alternatifler sunmaya devam ediyor. Kredinin vadesinin uzatılması, kapatılması ve faiz oranlarının yeniden yapılandırılması için destek sağlayan bankalar, kredi transferi fırsatlarını sunuyor.

Daha az kredi faizi ödemek, taksitleri düzenlemek ve krediyi rahatça ödemek için özellikle kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredisi borçlarının yapılandırılması sağlanıyor. Bankaların güncel borç transferi kredilerinden yararlanarak vatandaşların bu hizmetten faydalanması sağlanacak. Bu kredilere sahip bankalara başvuru yaparak kredi transferinden yararlanmak mümkündür.

Konut Kredisi Transferi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bu Bankalar Konut Kredisi Borçlarını Yapılandırıyor! Konut Kredisi Transferi Yapan Bankalar Hangisi? - Resim : 1

Kredi borçlarını transfer etmek isteyenlerin ilgili bankalara başvurularını yapmalarının ardından bazı belgeleri iletmeleri gerekecektir. Günümüzde birçok banka tarafından dijital bankacılık hizmetleri kapsamında transfer kredileri kapsamında hızlı çözümler sunuluyor.

Konut kredilerinin transfer etmek isteyenlerden istenecek belgelerden bazıları ise kısaca şunlardır:

  •         Krediye konu evin tapusu,
  •         Nüfus cüzdanı,
  •         Gelir durumuna gösteren belgeler,
  •         Kredi başvuru formu vb.

Kredi borçlarının yeniden yapılandırılarak kolayca ödenmesini sağlamak için bankaların borç transferi fırsatlarından yararlanmak ve rahat bir ödeme planı elde etmek mümkündür.

Garanti BBVA Yeninden Mortgage Kredisi!

Bankaların konut kredilerinde de farklı avantajları ve transfer seçenekleri bulunuyor. Farklı bir bankadan konut kredisi kullanan kişiler, Garanti BBVA zerinden Yeniden Morrgage kredisi ile uygun taksit ve faiz oranları ile ev kredisi fırsatından yararlanabilmektedir. 120 ve 240 aya kadar vade seçeneklerine yer verilen kredi kapsamında, ekspertiz değerinin de yüzde 80’ine kadar kredi kullandırılabiliyor.