Brent tipi petrol dur durak bilmiyor! Akaryakıt fiyatları ne olacak? İşte 12 Kasım 2022 güncel benzin, motorin ve LPG litre fiyatları

Son zamanlarda artışıyla dikkat çeken brent tipi petrolün varil fiyatları, bu haftayı da kazançla kapattı. Brent tipi petrolün varil fiyatlarında görülen artışın ardından gözler akaryakıt tabelalarına çevrildi.

Brent tipi petrol dur durak bilmiyor! Akaryakıt fiyatları ne olacak? İşte 12 Kasım 2022 güncel benzin, motorin ve LPG litre fiyatları

Şubat ayında başlayan sıcak temasın tarafları olan Rusya ile Ukrayna’nın tüm dünyada tetiklediği resesyon endişeleri ilk olarak petrolü, ardından ise tüm enerji ürünlerini sardı. Petrol piyasalarında başlayan tedirgin, petrol ürünlerinin bir türlü stabiliteye oturmasını engellerken; temelde petrolün fiyatından doğrudan etkilenen akaryakıt ürünlerinde de fiyatlar dengeye gelmedi. Bu nedenle benzin ve motorin her zamankinden daha sık zam aldı.

Ekim ayını da zamlarla kapatan akaryakıt ürünleri kasım ayına da zamlı bir şekilde başladı. Gelen son zam sonrası başta büyükşehirler olmak üzere tüm illerde akaryakıt ürünlerinde de değişimler yaşanmaya başlamışken, artan akaryakıt fiyatları vatandaşların cebini yakmaya başladı. Ancak, brent tipi petrol uzunca bir aradan sonra yeniden yükselişe geçti. Bu nedenle vatandaşın gözünü kulağını diktiği akaryakıt tabelalarından gelecek zam sinyali tedirginlik ile beklenmeye başlandı.

AKARYAKIT ÜRÜNLERİNE ZAM SİNYALİ VERİLMEDİ

Bren tipi petrolün 90 doların altına kadar düşen değerinin ardından yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte tüm sektör kaynaklarının dikkatini çekmiş olan brent tipi petrolün varil fiyatları, bugün ortalama 95 dolardan işlem görmeye başladı. Brent tipi petrolün varil fiyatındaki bu artış akaryakıt ürünlerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ettirirken; sektör kaynaklarından bugün için herhangi bir zam ya da indirim sinyali gelmedi.

Öte yandan son zam geçtiğimiz hafta cumartesi günü benzin ile LPG’yi etkileyecek şekilde gelmişti. Benzinin litresine 1 lira 31 kuruşluk bir ek yapılırken; LPG’nin litresi ise 49 kuruş zamlanmıştı. Motorin fiyatları ise, gelen son zamdan etkilenmemişti.

İSTANBUL, ANKARE VE İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI NETLEŞTİ

Brent tipi petrol dur durak bilmiyor! Akaryakıt fiyatları ne olacak? İşte 12 Kasım 2022 güncel benzin, motorin ve LPG litre fiyatları - Resim : 1

Gelen son zam sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir’de benzinin litresi 22,50 TL bandını aşarken, motorin 26 TL; LPG ise 10,50 TL bandını geride bıraktı. İşte 12 Kasım 2022 Cumartesi İstanbul, Ankara ve İzmir benzin, motorin ve LPG fiyatları:

İSTANBUL (ANADOLU)

  • Benzin: 22,69 TL/LT

  • Motorin (Mazot): 26,4 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,54 TL/LT

İSTANBUL (AVRUPA)

  • Benzin: 22,68 TL/LT

  • Motorin (Mazot): 26,38 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,8 TL/LT

ANKARA

  • Benzin: 22,83 TL/LT

  • Motorin (Mazot): 26,51 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,79 TL/LT

İZMİR

  • Benzin: 22,84 TL/LT

  • Motorin (Mazot): 26,54 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,54 TL/LT