Boyun Ve Omuz Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Boyun ve omuz ağrısı için hangi bölüme gidilir, yazımızda belirttik. Sizler de boyun ve omuz ağrısı problemi ile karşı karşıya iseniz yazımızı inceleyerek boyun ve omuz ağrısı tedavisi için hangi bölümü tercih edebileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Boyun Ve Omuz Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Boyun ve omuz ağrısı için tercih edebileceğiniz bölüm fizik ve tedavi poliklinikleridir. Boyun ve omuz ağrıları her yaştan kişide görülebilen günümüzün önemli rahatsızlıkları arasında gösterilir. Sürekli aynı pozisyonda kalmaktan oluşan bu rahatsızlık kişinin hayat kalitesini düşürerek omurga sağlığını olumsuz yönde etkiler. Boyun, omuz ağrıları sürekli olduğu zaman muhakkak alanında uzman bir hekime başvurmanız gerekir. Zaman içinde önlem alınmadığında bu rahatsızlıklar kronikleşebilmektedir. Boyun, omuz ağrılarına pek çok faktör etki etmektedir.   Yaşlılık ve genetik yatkınlık bu ağrıların en büyük sebepleri arasındadır.

Boyun Ağrılarının Kişilerdeki Etkileri Nelerdir?

Boyun ağrılarının kişiler üzerindeki etkileri çeşitlidir. Boyun ağrılarının sürekli olması durumunda yaşam kaliteniz giderek düşer. Boyun bölgesindeki hareketler kısıtlanarak kişilerde acı hissi oluşur. Boyun hareketlerinin kısıtlanması ve boyun ve omuz ağrısı şiddetinin giderek artması durumunda muhakkak uzman bir hekime başvurmanız gerekir.

Omuz Ağrılarının Sonuçları Nelerdir? 

Boyun Ve Omuz Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir? - Resim : 1

Omuz ağrılarının sonuçları genellikle kol hareketlerini kısıtlaması, kişinin yaşam kalitesini düşürmesidir. Omuzda 3 önemli kemik bulunmaktadır. Bunlar: Uzun kol kemiği, Köprücük kemiği, kürek kemiğidir. Farklı bileşenlerden oluşan omuz oldukça hareketli bir sistem yapısına sahip olup güçlü bağ dokularından meydana gelir. Uzun kol kemiğinin başlangıç bölgesindeki eklem oynamadan durabilir. Eklem kapsülünün çevresinde yer alan sinovral membran sinovyal sıvı üretir. Bu sıvı eklemin yağlanmasını sağlayarak omuz bölgesindeki kas ve tendonları destekler.

Omuz ağrıları kişide sıklıkla görülen bir problem olup genellikle kaza, yaralanma sebebiyle ortaya çıkar. Omuz eklemi rotator manşet tendorunda aşınma ve yıpranmalara neden olur. Ciddi yaralanmalar meydana gelmediyse omuz ağrısı için telaş etmeyin. Doktora gitmenize gerek olmayabilir. Bu gibi ağrılar evde tedavi edilebilen yöntemi oldukça pratik, kolay ağrılardır. Evde tedavi yöntemi sürecinde ağrılar geçmezse muhakkak doktora görünmelisiniz. Omuz ağrısı tedavileri için tıp ve rehabilitasyon bölümlerine giderek bu bölümde uygulanan profesyonel, kemik, kas sisteminizi rahatlatan tedavi destekleri alabilirsiniz. Bu sayede boyun ve omuz ağrısı sorunlarınızdan kısa sürede sorunsuz, rahat, güvenli şekilde kurtulabilirsiniz.