Boykot etkisini gösterdi: İsrail ürünlerinin fiyatları düştü. Coco Cola, Nutella, Fairy'de sert düşüş..

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı başlatılan boykot kampanyası, İsrail ürünlerinin fiyatlarını düşürdü. Boykot edilen ürünler arasında Nutella, Fairy, Coco Cola gibi popüler markalar da var. Yapılan boykotların sonucunda markalarda fiyatlar düşürüldü. Detaylar haberimizde...

Boykot etkisini gösterdi: İsrail ürünlerinin fiyatları düştü. Coco Cola, Nutella, Fairy'de sert düşüş..

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı başlatılan boykot kampanyası, İsrail ürünlerinin fiyatlarını düşürdü. Boykot edilen ürünler arasında Nutella, Fairy, Coco Cola gibi popüler markalar da var.

Boykot listesine ye alan markalar zor durumda. Bu ürünlere gelen talep düşerken firmalar indirim yapmaktan başka çare bulamadılar.

Dünyaca Ünlü Markalardan Boykota Karşı İndirim Atağı

Türkiye’de vatandaşlar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek için İsrail’e destek veren ya da bağlantılı olduğu iddia edilen bazı markaları boykot etmeye başladı. Sosyal medyada yayılan boykot listesinde Nutella, Fairy, Coca-Cola, Ariel gibi ünlü markalar yer alıyor. Boykotun etkisiyle bu markaların fiyatlarında sert düşüşler yaşandığı görülüyor.

 İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için Türkiye’de birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaş, İsrail’e destek veren veya İsrail menşeli olan ürünleri boykot etme çağrısı yaptı. Sosyal medyada da yaygınlaşan boykot listesi, elden ele dolaşarak tüketicilerin bilinçlenmesini sağladı. Boykot listesinde yer alan bazı ürünler şunlar:

Boykot etkisini gösterdi: İsrail ürünlerinin fiyatları düştü. Coco Cola, Nutella, Fairy'de sert düşüş.. - Resim : 1

Gıda Sektörü: Tropicana, Schweppes, Tnuva, Strauss, Nescafe, Tassimo, Starbucks, Lipton, Dilmah, Elite, Strauss, Walls, Ben & Jerry’s, Carmel Agrexco, Agrexco, Coca-Cola, Pepsi Co.

Temizlik Ürünleri: Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Calgon, Cif, Clear, Clit Bang, Colgate, Dettol, Dove, Elidor, Head & Shoulders, Ipana, Jhonsons Baby, L’Oreal, Lux, Max Factor, Nivea, Omo, Oral-B, Palmolive, Pantene, Prima, Rejoice, Rexona, Rinso, Sensodyne, Vienetta, Vileda, Vanish, Vaseline, Veet.

Giyim Ürünleri: Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Giorgio Armani.

İsrail’e destek verdiği düşünülen markalar arasında HP, Starbucks, Puma, McDonald’s, Nestle, Hardee’s, Nike, Tide, Burger King, Hyundai, IBM, L’Oreal, Subway gibi büyük şirketler de yer alıyor. Boykot hareketi, tüketicilerin sosyal sorumluluk bilincini yansıtarak bu markalara karşı tepkileri de büyütüyor..

Etiketler: israil boykot