Borçlu Esnafa yeni müjde! Esnaf Kefalet Kredisi ile tek tuşla başvurular kabul ediliyor!

Bankaların çeşitli sektörlere yönelik sunduğu kredi kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Esnaf ve Sanatkarlara yönelik kredi avantajı ile Esnaf Kefalet Kredisi faaliyete geçiriliyor. Belirli şartları karşılayan esnafa yapacağı başvuru sonrasında online olarak kredi tutarı anında hesaba yatırılıyor. Kampanya sürecine dair diğer bilgiler ve başvuru şartları detayları ile haberimizde…

Borçlu Esnafa yeni müjde! Esnaf Kefalet Kredisi ile tek tuşla başvurular kabul ediliyor!

Esnaf Kefalet Kredisi uzun süredir bağlı bulunduğu iş koluna yönelik çekilmiş kredi de yeni bir fırsat alanı oluşturuyor. Belirli şartları karşılayan Esnaflar kredi kullanımına online olarak yapılacak başvuru sonucu ulaşabiliyor.

Esnaf Kefalet Kredisinden yararlanmak isteyenlerin en az 1 yıllık esnaf olarak faaliyette bulunması gerekiyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odasına üyeliğin bulunması aranan bir diğer şarttır. Başvuru şartları yerine getirildiği anda online olarak yapılacak başvuru sonrasında evrak aşamasına geçiliyor.

 ESNAF KEFALET KREDİSİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Esnafa yönelik sunulan kefalet kredisi Esnaf Kooperatifine yazılı olarak başvuru beyanında bulunan kişilere sunuluyor. Başvuru şartlarını karşıladığı durumda kişiler dilekçe yardımıyla başvurusunu iletebilir. Burada önemli olan kredi için başvuruda bulunacak olan kişinin kredi notunun bu tutarı alabilmek için yeterli olması gerekliliğidir.

Esnafın yazılı olarak başvurusunu ilettikten sonra kooperatif kurumu tarafından yapılan inceleme ile başvuran kişi ya da bulunuyorsa ortakları detaylıca araştırılıyor. Şartlar karşılandığında başvuru yapan kişi ya da ortaklarına kredi kullanma fırsatı sunuluyor.

 ESNAF KEFALET KREDİSİ SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Borçlu Esnafa yeni müjde! Esnaf Kefalet Kredisi ile tek tuşla başvurular kabul ediliyor! - Resim : 1

Esnafa yönelik sunulacak kefalet kredisinde öncelikli olarak geçmişte yapılmış ekonomik faaliyetler detaylı olarak inceleniyor. Başvuru sırasında kredi kullanacak olan kişinin sicili inceleniyor. Finansmanı aldığı andan itibaren geri ödemeye yönelik uygun koşulları sağlayabileceği yönünde araştırma yapılıyor.

Tüm bu şartları karşılayan esnafa yönelik kooperatif 15 gün içerisinde sonucunu açıklıyor. Eğer yapılan başvuru sırasında şartlar sağlanmışsa kooperatif aracılığı ile bankaya durum iletiliyor. Banka incelemeye alındıktan sonra onaylayarak kişinin krediden yararlanmasını sağlıyor.

 ESNAF KEFALET KREDİSİ İŞYERİ AÇMA VE ARAÇ ALIMLARINDA NE KADAR OLUYOR?

Esnaf Kefalet Kredisi işyeri alımlarında üst limit olarak 1 milyon Türk lirası talep edilebiliyor. 120 ay vade seçeneği ile aylık taksitlerle geri ödeniyor. Araç kullanım kredisi için aynı rakam 84 ay vadeli olarak geri ödenebiliyor. İşletmelere yönelik verilen krediler ise daha da sınırlandırılıyor. 100.000 TL ile 200 bin TL arasında limit değişiyor. En fazla 60 ay vade uygulanabiliyor. 3 ay veya da 6 aylık dönemler olacak şekilde aylık taksitlendirme sağlanabiliyor.

 ESNAF KEFALET KREDİSİ ÖDEME PLANI

Esnaf Kefalet Kredisi Halkbank tarafından %50 faiz indirimi ile sunuluyor. Yıllık faiz oranı %19'a denk geliyor. Esnafın ödeyeceği yıllık faiz oranı ise %9.5 oluyor. Aşağıdaki tablo incelenerek geri ödemesi yapılacak olan tutar takip edilebilir:

  • Kredi tutarı 20.000 TL

  • Kredi faiz tutarı %9,5

  • Kredi 3 aylık taksit tutarı 1.308 TL

 ESNAF KEFALET KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Esnaf Kefalet Kredisine başvuruda bulunmak isteyenlerin belirli evrakları bankaya teslim etmesi gerekiyor. Öncesinde Esnaf Kefalet Kredi başvurusu sürecinde kefil olma şartı aranıyor. Kefil olacak kişinin de belirli şartları taşıması gerekiyor. Bu şartlar arasında kişinin Esnaf ve Sanatkarlık Odasına üye olması gerekiyor. Başvuruda bulunacak kişinin 2 adet kefil gösterme zorunluluğu bulunuyor.

Etiketler: esnaf kefalet, kredi, borç