Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı meğerse buymuş! 1 damla koy, anında coşuyor!

Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden biridir Türk kahvesi! Fakat köpüğünü tutturabilmek bir meseledir. Birçok kişi için oldukça zor bir durum olan kahveyi köpüklü yapmak artık herkesin basitçe yapabileceği bir uğraş olacak. Siz de Türk kahvesi içmeye bayılıyor ancak istediğiniz köpük kıvamını bir türlü elde edemiyorsanız, size vereceğimiz yöntemlerle, istediğiniz gibi bol köpüklü bir Türk kahvesi yapabileceksiniz. Peki köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı meğerse buymuş! 1 damla koy, anında coşuyor!

Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen Türk kahvesi, tadıyla da birçok kişinin müdavimi olduğu içeceklerden. Türk kültüründe önemli bir yeri bulunan Türk kahvesi özellikle yemek sonraları, sabah güne başlarken ya da sohbet masalarında birçok kişinin olmazsa olmazı arasında yer alır. Yapması bilmeyenler için biraz zor olan, köpüğünü tutturmanın mesele olduğu bu içeceği artık siz de kolaylıkla yapabilecek, en iyi Türk kahvesi yapandan bile daha iyi yapacaksınız. Sizi köpüğe doyuracak Türk kahvesi yapmanın püf noktaları..

KAHVE TAZE ÇEKİLMİŞ OLMALI

İyi bir Türk kahvesi hazırlayabilmeniz için öncelikle kahvenizin taze olması gerekir. Eski bir kahveyle yapacağınız Türk kahvesi ağzınızda ekşi bir tat bırakır ve sizi konu komşuya rezil eder. Taze çekilmiş Türk kahvesi, kahvenizin köpüklü olmasını da sağlayacaktır.

SU VE ŞEKER ORANINA DİKKAT

Köpüklü kahvenin bir diğer önemli noktası ise su ve şeker oranının kahveyle doğru birleşmesidir. İkisinin dengeli olması oldukça önemlidir. Kahveye göre suyunuz fazla olduğunda kahveniz köpüksüz olacaktır. Bu nedenle aralarındaki dengeye dikkat etmelisiniz. Kahveyi yaparken kullandığınız su da oldukça önem taşımaktadır. Türk kahvesini yaparken kullandığınız suyun mutlaka soğuk su olmasına özen gösterin. AĞIR AĞIR PİŞİRİN Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok kişi Türk kahvesini kahve makinelerinde hızlı bir şekilde pişiriyor. Ancak iyi ve köpüklü bir kahvenin sırrı cezvede kısık ateşte pişmesinde yatıyor.

EN BÜYÜK HATA PİŞİRİRKEN KARIŞTIRMAK

Kahvenizi yaparken tüm malzemeleri cezveye koyun. Ardından hepsi homojen bir kıvama gelecek şekilde karıştırın. Ardından bir daha sakın karıştırmayın. . Karıştırma işlemini yalnızca cezveyi ocağa koymadan 30 saniye yapmanız yeterli. Kahveyi ocağa koyduktan sonra hiçbir şekilde karıştırmamalısınız.

Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı meğerse buymuş! 1 damla koy, anında coşuyor! - Resim : 1

TAŞMASINI BEKLEMEYİN

Kahveyle ilgili bilinen yanlışlardan biri de kahveyi taşana kadar ocakta tutmanın köpüğü artırdığı bilgisidir. Kahveyi taşmasını beklemeden ocaktan indirmeniz doğru köpüğe ulaşmanızı sağlayacaktır. Kahveniz hafif köpürmeye başladığında köpüğünü alarak, yeniden ocağa koyabilir ve yeni köpüğün oluşmasını bekleyebilirsiniz. İstediğiniz köpük seviyesine ulaştıktan sonra kahveyi tamamen ocaktan alabilirsiniz. Metabolizmanızın hızlı bir şekilde çalışmasını istiyorsanız kahvenizin içerisine 1 damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Ve böylece kaynatabilirsiniz.

Son olarak kahveyi fincana koyarken, fincanın kenar bölümünden dikkatli bir şekilde dökmeniz gerekiyor. Kahveyi hızlıca döktüğünüzde köpük dağılabilir. Bu noktalara dikkat ettiğiniz sürece kahvenizin köpüksüz olma durumu söz konusu bile değil. Tüm bu püf noktalara dikkat ederek, köpüklü mü köpüklü bir Türk kahvesi hazırlamaya ne dersiniz?

Etiketler: türk kahvesi