Bloomberg HT erken açıkladı ekonomistlerin Ekim ayı enflasyon beklentisi tahmini duyuruldu

Merkez Bankası tarafından yapılan son faiz indirimi sonrasında gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrilmişti. TÜİK TEFE TÜEFE Ekim ayı enflasyonu ve Kasım ayı resmi kira zam oranı beklentisi tahmini açıklandı!

Bloomberg HT erken açıkladı ekonomistlerin Ekim ayı enflasyon beklentisi tahmini duyuruldu

Enflasyon rakamlarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken gözler Kasım ayının ilk haftası içerisinde açıklanacak olan resmi rakamlara çevrilmişti. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından ilan edilecek olan rakamlar milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretli çalışan için uygulanacak olan enflasyon farkı zammı için hesaplamada kullanılacak olan rakam aynı zamanda Kasım ayı işyeri ve dükkan için resmi kira artışı oranı için uygulanacak. 

TCMB tarafından yürütülen para politikası ve açıklanan faiz kararı sonrasında gözler enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Merkez Bankası tarafından hatırlanacağı üzere Ekim ayında açıklanan son faiz kararı ile 150 baz puanlık faiz indirimi sonrasında dolar kurunda yeni yükseliş trendi meydana gelmişti. Dolar kuru 18.60 TL seviyesini aşmayı başarmış, gözler açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrilmişti. 

BLOOMBERG HT EKİM AYI 2022 ENFLASYON ANKETİ! EKİM'DE ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ ÇIKTI?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin ardından gözler Ekim ayına çevrilmişti. Enflasyonda yaşanan yükseliş vatandaşın alım gücünü düşürmeye devam ederken TÜİK TEFE TÜFE Ekim ayı resmi enflasyon rakamları için bekleyiş başlamıştı. Kasım ayının en önemli ekonomik verileri arasında yer alan enflasyon için ekonomistlerin tahmini ilan edildi. 

19 kurum ile ortak yapılan Bloomberg HT Ekim ayı enflasyon tahmini beklentisi anketi sonuçları açıklandı. Açıklanan anket sonuçlarına göre Ekim ayı TÜFE tahmini beklentisi aylık yüzde 3,55 ve yıllık yüzde 85,53 olarak ilan edildi. 2022 yıl sonu enflasyon tahmini beklentisi ise yüzde 73,5 olarak duyuruldu.