Bir Derdim Var dizisindeki Arif kimdir? Bir Derdim Var Arif'i kim oynuyor gerçek adı ne?

Ataberk Mutlu, “Bir Derdim Var” dizisindeki Arif karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanan genç oyuncu. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen, birçok dizi ve filmde rol almış, ödüller kazanmış ve tiyatro sahnesinde de kendini göstermiş bir isim. Peki, Ataberk Mutlu kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Hayatı nasıl şekillendi? İşte, Ataberk Mutlu hakkında merak edilenler…

Bir Derdim Var dizisindeki Arif kimdir? Bir Derdim Var Arif'i kim oynuyor gerçek adı ne?

“Bir Derdim Var” dizisi, son zamanlarda ekranlarda en çok izlenen yapımlardan biri. Dizinin başrol oyuncularından biri de Ataberk Mutlu. Dizide, hayatı boyunca babasının baskısı altında yaşayan, müzik tutkusu olan, ancak kendini ifade edemeyen Arif karakterini canlandırıyor. Ataberk Mutlu, bu rolüyle hem sempati hem de takdir topluyor. Ancak, Ataberk Mutlu’nun oyunculuk serüveni, “Bir Derdim Var” dizisiyle başlamadı. Ataberk Mutlu, çocuk yaşta başladığı oyunculuk kariyerinde, birçok başarılı projede yer aldı, ödüller aldı ve tiyatro sahnesinde de parladı. Peki, Ataberk Mutlu kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Hayatı nasıl şekillendi? İşte, Ataberk Mutlu hakkında merak edilenler…

Ataberk Mutlu Kimdir?

Bir Derdim Var dizisindeki Arif kimdir? Bir Derdim Var Arif'i kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 1
Ataberk Mutlu, 14 Haziran 2005 tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde doğdu. Annesi Ayfer Mutlu, babası Erhan Mutlu ve kardeşi Can Mutlu olmak üzere 4 kişilik bir ailede yaşadı. Ataberk Mutlu, ilkokulu Vehbi Günaştı İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu ve liseyi ise Çorlu Anadolu Lisesi’nde okudu. Şu anda ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitimine devam ediyor.

Oyunculuk Serüveni Nasıl Başladı?


Ataberk Mutlu, oyunculuk serüvenine 4,5 yaşında başladı. Ailesi tarafından bir oyunculuk ajansına kaydettirilen Ataberk Mutlu, ilk olarak Danino Süt reklamında oynayarak ekranlarla tanıştı. Ardından, Haluk Bilginer, İnci Türkay ve Aysun Kayacı’nın rol aldığı “Cuma’ya Kalsa” adlı dizide küçük bir rol aldı. Ataberk Mutlu, oyuncu seçmelerinde verdiği zeki cevaplarla dikkat çekti ve reklam filmlerinin aranan yüzü oldu.

Hangi Dizi ve Filmlerde Oynadı?

Ataberk Mutlu, ilk dizi deneyimini 2010 yılında “Cuma’ya Kalsa” ile yaşadı. 2012 yılında ise, Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Çetin Tekindor, Yurdaer Okur, Rıza Kocaoğlu, Leyla Lydia Tuğutlu gibi ünlü isimlerin rol aldığı “Karadayı” adlı dizide Torun Nazif Kara karakterini canlandırdı. Bu rolüyle büyük beğeni toplayan Ataberk Mutlu, küçük yaştaki büyük oyunculuğuyla izleyicilerden tam puan aldı.

Ataberk Mutlu, 2013 yılında ise, Acun Ilıcalı’nın Yetenek Sizsiniz yarışmasında birinci olan Max isimli köpekle birlikte “Arkadaşım Max” adlı sinema filminde başrol oynadı. Bu filmde Deniz karakterini canlandıran Ataberk Mutlu, sinema seyircisiyle de buluştu.

Ataberk Mutlu, 2014 yılında ise, Cem Yılmaz’ın yönettiği ve başrolünü oynadığı “Pek Yakında” adlı filmde Cihan Yıldız karakterini canlandırdı. Bu filmde, Cem Yılmaz’ın oğlunu oynayan Ataberk Mutlu, komedi yeteneğini de gösterdi.

Bir Derdim Var dizisindeki Arif kimdir? Bir Derdim Var Arif'i kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 2

Ataberk Mutlu, 2014-2015 yılları arasında ise, İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar’ın başrollerini paylaştığı “Poyraz Karayel” adlı dizide Sinan Karayel karakterini canlandırdı. Bu rolüyle, 2015 yılında 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Çocuk Oyuncu” ödülünü kazandı. Ödül töreninde gözyaşlarını tutamayan Ataberk Mutlu, “Ödülümü bütün kız ve erkek çocuklar için alıyorum” dedi.

Ataberk Mutlu, 2017 yılında ise, Özgürcan Çevik, Başak Parlak, Tarık Papuççuoğlu, Cezmi Baskın gibi isimlerin rol aldığı “Şevkat Yerimdar” adlı dizide Emre Can karakterini canlandırdı. Bu dizide, Şevkat’in yeğeni olan Emre Can, hem komik hem de duygusal sahneleriyle izleyicilerin sevgisini kazandı.

Ataberk Mutlu, 2018 yılında ise, Belçim Bilgin, Halil Sezai, Altuğ Yücel, Nebil Sayın, Cezmi Baskın gibi isimlerin rol aldığı “Rüzgar” adlı sinema filminde başrol oynadı. Bu filmde, Rüzgar karakterini canlandıran Ataberk Mutlu, bir bisiklet yarışına katılmak için babasının iznini almak için maceralı bir yolculuğa çıktı.

Ataberk Mutlu, 2021 yılında ise, Burak Deniz, Dilan Çiçek Deniz, Cem Davran, Ebru Aykaç, Cihan Ercan gibi isimlerin rol aldığı “Bir Derdim Var” adlı dizide Arif karakterini canlandırıyor. Bu dizide, hayatı boyunca babasının baskısı altında yaşayan, müzik tutkusu olan, ancak kendini ifade edemeyen Arif, dizinin başrol oyuncularından biri.

Tiyatro Sahnesinde de Var

Ataberk Mutlu, sadece dizi ve sinema filmlerinde değil, tiyatro sahnesinde de kendini gösteren bir oyuncu. Ataberk Mutlu, okulda birçok tiyatro sahne oyunu etkinliklerine katıldı. İlk sahne tecrübesini ise 2014 yılında, Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry’nin dünyaca ünlü hikayesi, muhteşem sahne prodüksiyonu ve birbirinden ünlü oyuncuları ile Türkiye’nin ilk büyük, yerli çocuk müzikali olan "Küçük Prens Müzikali"nde Küçük Prensi canlandırarak Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yaşadı.