Bilim kurgu filmi gerçek oldu bu oyun yürek ister çünkü oyunda ölen gerçek hayatta da ölecek!

Tüm dünya büyük bir teknoloji çılgınlığı yaşarken özellikle de sanal gerçeklik gözlüklerinde yaşanan gelişim dikkat çekmişti. Oculus Rift'in tasarımcısı Palmer Luckey bir kere daha teknoloji dünyasını salladı. Sanal dünyada ölenin gerçek dünyada da ölmesini sağlayan oyun büyük tepki çekti.

Bilim kurgu filmi gerçek oldu bu oyun yürek ister çünkü oyunda ölen gerçek hayatta da ölecek!

Sanal gerçeklik oyunları gelişen teknoloji ile her geçen gün daha ileri boyuta taşınırken sık sık bilim kurgu filmlerine konu olan oyunun gerçek hayata entegre edilmesi fikri için ilk adım atıldı. Daha önce de sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift'in telif hakkı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Palmer Lucky bu seferde geliştirdiği sanal gözlük nedeniyle gündeme geldi. 

Dünyanın teknolojik dâhilerinden biri olarak gösterilen Palmer Lucky tarafından geliştirilen sanal gerçeklik başlığı görenlerin büyük tepkisini çekti. Çünkü sanal gerçeklik başlığının üzerine oyunda ölen kişilerin gerçek hayatta da ölmesini sağlayacak başlığa monte edilmiş patlayıcılar monte edildi. Daha önce de çok sayıda sanal gerçeklik filmine konu olan oyunda ölen kişinin gerçek hayatta da ölmesini içeren tez böylelikle hayata geçirilmiş oldu. 

SANAL OYUNDA ÖLEN KİŞİNİN BAŞLIĞI PATLAYACAK! 

Geliştirilen yeni başlığı bloğunda değerlendiren Lucky "Gerçek hayatınızı sanal avatarınıza bağlama fikri beni her zaman büyülemiştir. Böylelikle bir anda riskleri en üst düzeye çıkarır ve insanları sanal dünya ve içindeki oyuncularla nasıl etkileşimde bulundukları konusunda yeniden düşünmeye zorlarsınız. [...] Yükseltilmiş grafikler bir oyunun daha gerçekçi görünmesini sağlayabilir, ancak yalnızca ciddi sonuçların yaratacağı tehditler size ve diğer oyunculara, oyun sırasında yaşadıklarının gerçek olduğunu hissettirebilir..." sözleri ile büyük yankı uyandırmıştı. 

Bilim kurgu filmi gerçek oldu bu oyun yürek ister çünkü oyunda ölen gerçek hayatta da ölecek! - Resim : 1

Sword Art Online (SAO) isimli anime romanı hatırlatan başlık büyük yankı uyandırdı. Anime romanda da oyuncular 100 katlı bir sanal zindandan kaçmaya çalışıyor ve sanal oyunda ölen kişiler gerçek dünyada da ölüyordu. Gerçek hayatta kullanılabilecek bir NerveGear başlığı yapmak istediğini belirten Luckey bazı aksaklıklar yaşandığı için sanal başlığı denemeye cesaret edemediğini söyledi.