Benzin fiyatlarına yine zam geldi: 14 eylül benzin, motorin, akaryakıt zamlı fiyatları açıklandı!

Akaryakıt fiyatlarında tarihi bir artış, bu fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor. 14 eylül itibari ile motorine 2,03 TL, benzine ise 38,52 TL’ye kadar zam geldi. Uzmanlar, petrol fiyatları ve dolar kurunda yaşanan yükselişin akaryakıt fiyatlarını da etkilediğini söylüyor. LPG fiyatları da 17,78 TL’ye kadar yükseldi. Detaylar haberimizde...

Benzin fiyatlarına yine zam geldi: 14 eylül benzin, motorin, akaryakıt zamlı fiyatları açıklandı!

Akaryakıt fiyatlarındaki rekor artış vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. 14 Eylül tarihi itibarıyla motorinin litre fiyatına 2,03 TL’lik bir zam geldi. Benzin fiyatları ise 38,52 TL’ye kadar yükseldi. Uzmanlara göre bu artışın arkasında Brent petrolün zirvede olması ve dolar kurundaki yükselişin olduğu belirtiliyor. İşte detaylar...

Motorin Fiyatları Neden Arttı?

Motorinin litre fiyatına bugün yapılan 2,03 TL’lik zam, akaryakıt sektöründe bir rekor olarak kayıtlara geçti. Bu zamla birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul’da 40 TL’yi aştı. Ankara ve İzmir’de ise 40,57 TL ve 40,76 TL olarak güncellendi. Motorin fiyatlarındaki artışın nedeni olarak, uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatının 80 doların üzerine çıkması ve dolar kurunun 9 TL’nin üzerinde seyretmesi gösteriliyor.

Benzin Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Benzin fiyatları da motorin fiyatları gibi sürekli artış gösteriyor. Bugün itibarıyla benzinin litre fiyatı İstanbul Avrupa Yakası’nda 38,52 TL, Anadolu Yakası’nda ise 38,47 TL oldu. Ankara’da 39,10 TL, İzmir’de ise 39,22 TL olarak güncellenen benzin fiyatları, vatandaşın bütçesini zorluyor.

Benzin fiyatlarına yine zam geldi: 14 eylül benzin, motorin, akaryakıt zamlı fiyatları açıklandı! - Resim : 1

LPG Fiyatları Ne Durumda?

LPG (Otogaz) fiyatları da diğer akaryakıt ürünleri gibi yükselişe geçti. Bugün itibarıyla LPG’nin litre fiyatı İstanbul Avrupa Yakası’nda 17,78 TL, Anadolu Yakası’nda ise 17,33 TL oldu. Ankara’da 17,68 TL, İzmir’de ise 17,40 TL olarak güncellenen LPG fiyatları da vatandaşı mağdur ediyor.

Akaryakıt Fiyatlarının Düşmesi Mümkün Mü?

Akaryakıt fiyatlarının düşmesi için uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının ve dolar kurunun gerilemesi gerekiyor. Ancak uzmanlar, petrol arzının talebi karşılamaması ve ABD ile İran arasındaki gerilimin devam etmesi nedeniyle petrol fiyatlarının yüksek seviyelerde kalacağını öngörüyor. Dolar kurunun ise ekonomik ve siyasi gelişmelere bağlı olarak dalgalanmaya devam edeceği belirtiliyor. Bu durumda akaryakıt fiyatlarının düşmesi pek olası görünmüyor.