Belden Bacağa Vuran Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Belden bacağa vuran ağrı için doğru bölüme giderek iyi bir tedavi alabilirsiniz. Doğru bir teşhis için hangi bölüme gidilmelidir...

Belden Bacağa Vuran Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Belden bacağa vuran ağrıya bakan bölüm ortopedidir. Ortopedi bölümüne giderek belirtiler doğrultusunda iyi bir tedavi alabilirsiniz. Şikayetlerinizin azalması ve iyileştirilmesi için doğru bir bölüme gitmelisiniz. Bacağa vuran ağrıyla ilgilenen bölüm ortopedi bölümüdür. Teşhisin konulması için doğru bir hekime gitmek gereklidir. İlgili hekime giderek muayene olabilirsiniz.

Belden Bacağa Vuran Ağrı Neden Olur?

Bacağa vuran ağrının nedeni birçok durumdan ötürü oluşur. Tek bir nedenden bahsedilmez. Çok farklı sebeplerden dolayı belden bacağa vuran ağrılar yaşanabilir. Belden bacağa vurulan ağrıların ilk nedeni bel fıtığı hastalığının olmasıdır. Kişide bel fıtığı gibi rahatsızlık varsa ağrılar bacaklara kadar ilerleyebilir. Ağır yük kaldırma da bacak ağrıları yapar. Ağır yük kaldırma gibi işlevler bel ve bacakları etkiler. Kalça ve diz kısımlarda yaşanan sağlık problemleri de nedenler içerisinde yer alır. Belden bacağa doğru yaşanan ağrıların temel nedeni fıtık problemidir. Bel kısmının çok fazla zorlanması da yaşanan ağrıların nedenidir.

Belden Bacağa Vuran Ağrının Tedavisi Nasıldır?

Belden bacağa vuran ağrının tedavisi için birçok yöntem izlenir. Öncelikle kişinin bel ve bacak bölgelerinde yaşadığı ağrılar olması halinde ortopedi doktoruna başvurmalıdır. Doktora giderek muayene işlemi gerçekleştirilir. Muayene işleminden sonra gerekli tetkikler yapılır. Yapılan tetkik sonucunda teşhis konulur. Ağrıda yaşanılan nedene göre tedavi yöntemi izlenir. Doğru bir tedavi için bacağa vuran ağrıyla ilgilenen bölüm olan ortopedi bölümüne gidilmesi gereklidir. Cerrahi müdahale en son gerekli olan tedavi yöntemidir. Cerrahi müdahaleden önce kas gevşetici ilaçlar verilir. İlaçlarla birlikte kaslar için fizik tedavi yöntemi de uygulanır.

Belden Bacağa Vuran Ağrı İçin Bitkisel Yöntemler Nedir?

Belden Bacağa Vuran Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir? - Resim : 1

Belden bacağa vuran ağrının bitkisel tedavisi de bulunur. Kişi ağrılarını hafifletmek için evde bulunan bitkilerden kendisine karışım yaparak kullanabilir. Bitkisel çözüm yöntemleri ile ağrıyan bölgelerin ağrı şiddeti azaltılır. Evde uygulanabilecek bitkisel yöntemler:

  • Zencefilin kökleri sıcak bir hale getirilir. Sıcak hale gelen zencefil kökleri ağrıyan bölgeye uygulanır.
  • Papatya çayı ağrıyan kısımlarda kullanılarak ağrının şiddeti hafifletilebilir.
  • Zerdeçal bitkisini ağrıyan bölgelere kullanarak ağrınızı hafifletebilirsiniz.
  • Ağrı yaşanan bölgelere sıcak su uygulamak iyi gelecektir.

Belden Bacağa Vuran Ağrılar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Belden bacağa vuran ağrılarda önemli hususlar vardır. Belden bacağa vuran ağrılar için dikkat edilmesi gereken durumlar bulunur. Öncelikle yaşanan ağrılar için tedavi alınması gereklidir. Tedavi almak için belden bacağa vuran ağrıyla ilgilenen bölüm olan ortopedi hekimine gidilmelidir. Belden bacağa vuran ağrılar için kişinin ağır yük kaldırmaması gereklidir. Ağrıların hafiflemesi için yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek, hafif egzersizler yapmak ve yüzmek gibi aktiviteler yapılmalıdır. Ağrıların yaşanmaması için hareketli yaşama sahip olunması gereklidir. Kişinin hareket halinde olması önemlidir. Ani hareketleri yapmaktan kaçınılmalıdır. Hareketsiz bir hayat sürmek de bacak ve bel ağrılarına neden olur.