Bekçilere öyle bir zam yapıldı ki memur maaşlarını aştı 'Bekçi olmak varmış!' diyenlere bekçi alımı başladı

Maaşlara gelen ara zam açıklamalarından sonra gözler bekçi maaşlarına çevrildi. Enflasyon verileri açıklanırken memur maaşları da netlik kazandı. Bekçi olan kişiler de maaşların ne kadar olacağı hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Peki bekçi maaşları ne kadar oldu?

Bekçilere öyle bir zam yapıldı ki memur maaşlarını aştı 'Bekçi olmak varmış!' diyenlere bekçi alımı başladı

2023 Temmuz ayı bekçi maaşları ne kadar oldu? 6 aylık enflasyon verileri kapsamında 2023 yılı Temmuz ayı ara zam oranları belli oldu. Memur maaşları ve asgari ücretlere yapılan artışların yanı sıra bekçi maaşları da güncellendi. En düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükselmesi ile birlikte bekçi maaşlarına yapılan zam oranları da dikkat çekiyor. Bekçi maaşlarının ne kadar olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte bekçi maaşları hakkında merak edilen tüm detaylar…

BEKÇİLERE REKOR ORANDA ZAM

Yapılan açıklamalar doğrultusunda en düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükseldiği duyuruldu. Haziran ayı enflasyon rakamları %3,92 artış gösterirken yıllık bazda %38,21 olarak açıklandı. Veriler kapsamında bekçi maaşları da güncellenen kalemler arasında yer aldı. Yapılan son açıklamalar doğrultusunda bekçi maaşlarının 27.579 TL'ye yükseldiği aktarıldı. Refah payının da dahil edilmesi ile birlikte bekçi maaşlarının net miktarı resmi olarak duyuruldu.

 Bekçilere öyle bir zam yapıldı ki memur maaşlarını aştı 'Bekçi olmak varmış!' diyenlere bekçi alımı başladı - Resim : 1

Haziran ayı bekçi maaşlarına bakıldığında ilkokul mezunu bekçilerin 12.036 TL, lise mezunu bekçilerin 12.464 TL, üniversite mezunu bekçilerin 14.196 TL maaş aldığı görüldü. Evli olan bekçilere verilecek en düşük maaş miktarı ise 12.500 TL olarak açıklandı.


BEKÇİ MAAŞLARI, MEMUR MAAŞLARINI GEÇTİ

Temmuz ayı ile birlikte bekçi maaşlarına yapılan ara zam oranları da belli oldu. Enflasyon verileri ve memur maaşlarındaki artışlar doğrultusunda belirlenen güncel bekçi maaşları da merak ediliyor. Açıklanan rakamlar doğrultusunda bekçilerin maaşlarında önemli bir artış yaşandığı görüldü. Güncellenen rakamlar doğrultusunda maaşların ekonomik durumları daha iyi bir seviyeye getirmesi hedefleniyor.

NASIL BEKÇİ OLUNUR? BEKÇİLİK ŞARTLARI NELER?

Türkiye'de bekçi olmak için belirlenen bazı genel şartlar bulunmaktadır. Bekçi olmak isteyen kişilerin taşıması gereken şartlar şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması: Bekçi olmak isteyen her vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
En az lise mezunu olması: Bekçi olmak isteyen adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtilirken lise diploması veya denklik belgesi ile başvuruda bulunabileceği aktarıldı.
Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olması: Bekçi olmak isteyen adayların Medeni haklarını kullanma ehliyetinin bulunması gerektiği belirtilirken kamu haklarından mahrum olmaması ve kamu görevini atanma hakkının kısıtlanmaması gerekmektedir.
Askerlik hizmetini tamamlamış olması: Erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamış olması ya da askerlikle ilişiğinin bulunmaması şartlarının sağlanması gerekiyor.
Adli sicil kaydının temiz olması: Bekçi olmak isteyen adayların adli sicilinin temiz olması herhangi bir suç kaydının bulunmaması gerekmektedir.