Bekçi olanlar yaşadı: Bekçi maaşlarına Temmuz'da dev zam İşte zamlı bekçi maaşları

Bekçilere dev zam geldi. Emekli ve memur zammı sonrası bekçilere de zam geldi. 2023 Temmuz ayında maaşlara yapılan zamların ardından bekçi maaşları da yükselecek. Peki bekçi maaşları ne kadar olacak?

Bekçi olanlar yaşadı: Bekçi maaşlarına Temmuz'da dev zam İşte zamlı bekçi maaşları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyururken, 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile refah payı artışı hariç yeni memur ve memur emekli maaşı zammı belli oldu.

BEKÇİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

En düşük memur maaşını yüzde 85'ten fazla artış ile 22 bin TL düzeyine çekecek düzenlemede ise kritik adım bugün atıldı.

En düşük memur maaş 22 bin TL olduğu zaman bir bekçinin maaşının ortalama olarak 27 bin 579 liraya kadar yükselmesi bekleniyor. Bekçi maaşlarına yapılacak zam oranı ilerleyen günlerde belli olacak.

BEKÇİ MAAŞLARI OCAK AYINDA NE KADAR ZAMLANDI?

Ocak ayında memur maaşlarına gelen zam sonrası en düşük bekçi maaşı 12 bin 36 TL olmuştu. Buna göre, gelen zamlar sonrası en düşük bekçi maaşı şu şekilde oldu:

İlkokul mezunu bekçi maaşı: 12 bin 36 TL

Lise mezunu bekçi maaşı: 12 bin 464 TL

Üniversite mezunu bekçi maaşı: 14 bin 196 TL

 

BEKÇİLERİN NE KADAR ÇALIŞIYOR?

Bekçilerin büyük bir bölümü günde 12 saat çalışıyor. Mahalle bekçileri eğer İstanbul'da görev yapıyorlar ise 19.00-07.00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemine tâbi oluyorlar.