Bedelli Askerlik Yapacak Olanlara Büyük Kolaylık! Düşük Faizli Bedelli Askerlik Kredisi Hizmeti!

Devletin askeri alan için getirmiş olduğu bedelli askerlik hakkından yararlanmak isteyen ancak bu isteğini gerçekleştirmek için yeterli nakdi olmayan vatandaşlara, müjdeli haber Halk Bankası’ndan geldi. İşte kamu bankasının bedelli askerlik başlığı altında sunduğu ayrıcalıklı kredi hizmetinin ayrıntıları…

Bedelli Askerlik Yapacak Olanlara Büyük Kolaylık! Düşük Faizli Bedelli Askerlik Kredisi Hizmeti!

Askerlik, 18 yaşına gelmiş, eğitim hayatı olmayan ve diğer askerlik şartlarını yerine getiren tüm erkeklerin yerine getirmeleri zorunlu olan bir görevdir. Bu kapsamda devlet, askerlik yapacak olan kişilere birçok alternatif sunmaktadır. Sunulan alternatiflerin başında ise bedelli askerlik gelmektedir.

İlk olarak 1987 yılında yürürlüğe giren sonrasında kaldırılan ve ara ara tekrar düzenlenen bedelli askerlik kararı son olarak 2018 yılında duyuruldu ve o günden bu yana aktif olarak uygulanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda vatani görevlerini bedelli olarak yerine getirmek isteyen vatandaşlar, belirlenen ücretleri yatırarak 21 gün askerlik yapıyor ve böylelikle bu sorumluluğunu yasal çerçevede yerine getirmiş oluyor.

Bedelli askerlik iş hayatı düzenli olan veya diğer sebeplerden ötürü uzun dönem askerlik yapmayı tercih etmeyen vatandaşların bütçelerini direkt olarak etkileyecek güncel tutarlara sahip olabiliyor. Bu kapsamda her sene açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarına göre iki kere zam alan bedelli askerlik ücreti için vatandaşlar nakit desteğine ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu noktada devreye giren kamu bankası Halkbank ise düşük faizler karşılığında bedelli askerlik kredisi hizmeti sunuyor.

Halk Bankası’ndan Bedelli Askerlik Kredisi!

Halk Bankası askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyen vatandaşlara, yüzde 1,75’ten başlayan faiz oranları karşılığında bedelli askerlik kredisi hizmeti sunmaktadır. Bu kredi türü için belirlenmiş olan azami vade sayısı ise 36 aydır.

2022 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Bedelli Askerlik Yapacak Olanlara Büyük Kolaylık! Düşük Faizli Bedelli Askerlik Kredisi Hizmeti! - Resim : 1

2022 yılının ilk 6 aylık periyotu için belirlenmiş olan bedelli askerlik ücreti 55 bin 194 TL’dir. Yılın ikinci 6 aylık periyodunda geçerli olacak olan ücret tutarının belirlenmesi için 4 Temmuz tarihinde açıklanacak olan enflasyon verilerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Halk Bankası Bedelli Askerlik Kredisi Başvurusu 2022

Halk Bankası’ndan bedelli askerlik kredisi hizmeti alabilmek için öncelikle e-devlet veya askerlik şubeleri aracılığı ile bedelli askerlik başvurusunun yapılması sonrasında da Halkbank şubelerine bizzat gidilmesi gerekmektedir.