Bayram ikramiyesi hesaplara yatmaya başladı Görenler şok oldu İşte emeklinin bayram ikramiyesi tutarı

Yaklaşık 2 aydır tartışılan emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi kaç para olacak? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak soruları cevabını buldu. Hesaplara yatmaya başladı İşte emeklinin bayram ikramiyesi tutarı

Bayram ikramiyesi hesaplara yatmaya başladı Görenler şok oldu İşte emeklinin bayram ikramiyesi tutarı

2023 Ramazan Bayramı'nda yüzde 82 artışla 1100 liradan 2 bin liraya çıkarılan emekliye bayram ikramiyesinde Kurban Bayramı için iki ayrı zam seçeneği masada bulunuyordu.

İlk formüle göre, ikramiye yüzde 25 artışla 2 bin 500 liraya yükselebilecek, ikinci formüle göre ise ikramiyenin yüzde 50'lik artışla 3 bin liraya çıkarılması yönündeydi. Fakat bugün hesaplara yatmaya başlayan bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olduğu ortaya çıktı.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Sabah'ta yer alan habere göre, bayram öncesi maaş ve ikramiye ödemeleri bugün başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilerin aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17-23 Haziran'da ödeneceğini bildirdi.

Bayram ikramiyesi hesaplara yatmaya başladı Görenler şok oldu İşte emeklinin bayram ikramiyesi tutarı - Resim : 1

Buna göre, SSK kapsamında gelir/ aylık alanlardan ödeme günü 17, 18 olanlara 17 Haziran'da, ödeme günü 19, 20 olanlara 18 Haziran'da, ödeme günü 21, 22 olanlara 19 Haziran'da, 23, 24 olanlara 20 Haziran'da ve 25, 26 olanlara 21 Haziran'da ödeme yapılacak.

BAĞ-KUR kapsamında gelir/aylık alanlara 22 Haziran'da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise 23 Haziran'da aylık ve ikramiyeleri ödenecek. Bu kapsamda 14.4 milyon emeklinin hesabına toplam 25.7 milyar lira tutarında bayram ikramiyesi aktarılacak.

Milyonlarca emekli, memur ve işçinin gözü kulağı temmuz zammına çevrildi. Beş aylık enflasyona göre SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 15.26, memur ve memur emeklileri ise yüzde 13.13 enflasyon farkı alacak.

 

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

5 Temmuz'da açıklanacak haziran enflasyonu ve refah payı ile birlikte emekliye zam yüzde 30'u aşacak. SSK ve BAĞ-KUR, Emekli Sandığı emeklisi ve sözleşmeli personele yılın başında yüzde 15.40'lık 6 aylık enflasyona refah payı da eklenerek yüzde 30 zam verildi.

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması için hazırlıklar sürerken, emeklilere kademeli artış planlanıyor.

14 bin lira alan yüzde 45 zam formülüne göre temmuz itibarıyla 20 bin 300 lira, bugün 16 bin lira aylık alan, yüzde 40 artışla 22 bin 400 lira, 21 bin lira aylık alan da yüzde 35 artışla, 28 bin 350 lira alacak.

Cumhurbaşkanı Kararı ile 6772 Sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2023 yılında verilecek ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 23 Haziran'da, ikinci yarısı ise 18 Aralık'ta yapılacak.

 

2023 SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere bu ay toplam 4.5 milyar lira ödeme yaptıklarını bildirdi. Göktaş, "Programımızın başlangıcından bu yana hanelerimize sağladığımız destek tutarı 35 milyar lirayı aştı" dedi.

Göktaş, programdan 3.5 milyon hanenin yararlandığını ve hanelere gelirlerine göre 850-1250 lira arasında destek verdiklerini söyledi.

Bugüne kadar Çocuk Desteği kapsamında 6.3 milyon çocuk için hanelere toplam 7.7 milyar lira ilave ödeme gerçekleştirdiklerini belirten Göktaş, Elektrik Tüketim Desteği kapsamında da toplam 5.1 milyar lira destek sağladıklarını bildirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı da 75 milyon 826 bin liralık tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesabına aktardı.