Bankalar Yeni Döneme Giriyor: ATM'lerde Para Çekme Sınırı Değişiyor, Şubelere Gitmeden Kontrol Edin!

Bankalar ATM işlemlerinde sınırlama getiriyor: Para çekme limiti değişiyor ve şubelerde 10 bin TL üzeri işlemler yasaklanıyor. Müşterilerin dijital kanallara yönlendirilmesi hedefleniyor. Değişikliklerin bankacılık alışkanlıklarını nasıl etkileyeceği merak konusu. İşte Detaylar...

Bankalar Yeni Döneme Giriyor: ATM'lerde Para Çekme Sınırı Değişiyor, Şubelere Gitmeden Kontrol Edin!

Bankacılık sektöründe hızla değişen düzenlemelerle birlikte, Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu'nun yaptığı açıklamaya göre, banka şubelerine 10 bin TL sınırı getirildi.

Bankalar, belli bir miktarın altındaki para çekme, yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri artık banka şubesi dışındaki kanallara yönlendirmek için adım atmaya başladı. Uzun süredir birçok banka, belirli bir tutarın altındaki nakit işlemleri için müşterilerini ATM'lere yönlendirirken, bazı bankalar ise artık 10.000 TL' nin altındaki işlemleri gişeden yapılmasını yasaklamış durumda.

Vezneden İşlem Yapılması Yasaklandı

Bu yeni düzenlemelere göre bazı bankalar, 10 bin TL'nin altındaki işlemlerin vezne üzerinden yapılmasını yasakladı. Banka yetkililerinin aktardığı bilgiye göre, bu miktarın altındaki işlemler için ödeme ekranı kapandı. Kimi bankalar ise 20 bin TL'ye kadar minimum işlem ücretini yükseltirken, bazıları ise herhangi bir kısıtlama getirmedi.

Bankalar Yeni Döneme Giriyor: ATM'lerde Para Çekme Sınırı Değişiyor, Şubelere Gitmeden Kontrol Edin! - Resim : 1

Dijitalleşmeye Teşvik Amacı

Banka yetkilileri, bu uygulamanın temel amacının müşterileri dijital kanallara yönlendirmek olduğunu belirtiyor. Banka çalışanları ise "Veznelerde para çekme gibi işlemlerle uğraşan personel, kredi kartı, kredi ve ek hesap satışı gibi önemli işlere odaklanamıyor. Bu nedenle böyle bir uygulamaya geçildi" şeklinde açıklamada bulunuyor.

Bu yeni düzenleme, bankaların müşterileri dijital kanalları daha fazla kullanmaya teşvik etme ve şube trafiğini azaltma çabalarının bir yansıması olarak dikkat çekiyor. Önümüzdeki günlerde benzer düzenlemelerin diğer bankalar tarafından da uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Etiketler: atm, para çekme