Bankalar, SGK ile anlaşmaya uydu! Emekli promosyonları artmaya başladı! İlk hamle Ziraat Bankası’ndan geldi! Meğer Ziraat Bankası’nda…

Geçtiğimiz gün emekliler adına 19 banka ile yeniden masaya oturan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), promosyon anlaşmasına vardı. Bu anlaşmanın ardından Ziraat Bankası, promosyon tutarlarını artırdı.

Bankalar, SGK ile anlaşmaya uydu! Emekli promosyonları artmaya başladı! İlk hamle Ziraat Bankası’ndan geldi! Meğer Ziraat Bankası’nda…

Geçtiğimiz yıllarda Sosyal Güvenlik Kurumu ya da kısa adıyla SGK ile bankalar arasında yapılan anlaşma sonrası hem SSK (4A), hem Bağ-Kur (4B), hem de Emekli Sandığı (4C) emeklileri bankalardan maaşlarına karşılık promosyon ödemeleri almaya başladı. Maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacak olan emekliler ile emeklilerin hak sahipliğinden dolayı dul ve yetim maaşı alan kişilerin yararlanabileceği promosyon ödemelerinde taban tutar arttı.

Son anlaşmada taban tutarı maaş göre değişmekle birlikte 500 TL, 625 TL ve 750 TL olarak belirlemiş olan SGK, artan hayat pahalılığının ardından harekete geçti. Ekim ayında bankalar ile bir kez daha masaya oturan SGK, promosyon taban tutarlarında artışa gidilmesini talep etti. Bu talebi kabul eden bankalar ise, 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle promosyonlarında artış yapılacağını duyurdu. O bankalardan biri olan Ziraat Bankası, güncel promosyon tutarlarını açıkladı.

PROMOSYON ANLAŞMASI ZİRAAT BANKASI’NA YARADI

Bankalar, SGK ile anlaşmaya uydu! Emekli promosyonları artmaya başladı! İlk hamle Ziraat Bankası’ndan geldi! Meğer Ziraat Bankası’nda… - Resim : 1

SGK ile gerçekleştirdiği anlaşma kapsamında promosyon tutarlarını 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle artırmış olan Ziraat Bankası, 3.500 TL’nin altında emekli aylığı alan vatandaşlara 3 bin TL; 3.500 TL ile 7.500 TL arasında emekli aylığı alan vatandaşlara 3 bin 500 TL; 7.500 TL ile 10.000 TL arasında emekli aylığı alan vatandaşlara 4 bin 500 TL; 10.000 TL ve üzerinde emekli aylığı alan vatandaşlara ise 5 bin TL promosyon ödemesi gerçekleştireceğini duyurdu. Promosyon üç yıllık maaş anlaşması gerçekleştiren emeklilerin yararlanabileceğini duyuran Ziraat Bankası, maaş taşıma işlemi yöntemlerini de kamuoyu ile paylaştı.

ZİRAAT BANKASI, HER KANALDAN MAAŞ TAŞIMAYA İZİN VERİYOR

Emeklilerin evden çıkmadan e-Devlet Kapısı ya da Ziraat Mobil, Ziraat İnternet Bankacılığı ve 0850 220 00 00 numaralı müşteri iletişim merkezi üzerinden taşıyabileceği emekli maaşları, aynı zamanda Ziraat Bankası’nın ATM’leri ve fiziki şubelerinden de taşınabiliyor. SMS ile maaş taşıma işlemini da kabul eden Ziraat Bankası, emeklilerin ‘PRO’ yazıp bir boşluk bırakıp ‘TC Kimlik Numarası’nı yazarak, 4757’ye SMS göndermesini bekliyor.

Etiketler: sgk, emekli, banka promosyonu