Banka Dolandırıcısı ATM'lere Kendi Ürettiği Sahte Parayı Yatırarak Yüzbinlerce Lira Çaldı. Şüpheli, kredi borcunu bu yöntemle ödemiş!

Ankara'da sahte para üreterek ATM'lere yatıran ve gerçek parayı çeken E.T.O. yakalandı! E.T.O.'nun evinde sahte para basımında kullanılan malzemeler ve kesilmiş sahte para kağıtları bulundu.

Banka Dolandırıcısı ATM'lere Kendi Ürettiği Sahte Parayı Yatırarak Yüzbinlerce Lira Çaldı. Şüpheli, kredi borcunu bu yöntemle ödemiş!

Ankara'da, bir kişi sahte para yaparak ATM'lere yatırıp, yerine gerçek parayı çekerek yakalandı. Şüpheli, bu yöntemle kredi borcunun büyük bir bölümünü ödemiş.

Banka Dolandırıcısı ATM'lere Kendi Ürettiği Sahte Parayı Yatırarak Yüzbinlerce Lira Çaldı. Şüpheli, kredi borcunu bu yöntemle ödemiş! - Resim : 1

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok banka ATM'sine sahte para yatırıldığına dair ihbar üzerine çalışma başlattı. E.T.O. isimli şüpheli, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek takibe alındı ve bir ATM'ye sahte para yatırmaya giderken suçüstü yakalandı.

SAHTE DOLAR DA BULUNDU

Banka Dolandırıcısı ATM'lere Kendi Ürettiği Sahte Parayı Yatırarak Yüzbinlerce Lira Çaldı. Şüpheli, kredi borcunu bu yöntemle ödemiş! - Resim : 2

E.T.O.'nun üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 2 bin adet sahte 50 TL'lik banknot, 30 adet sahte 100 dolar, kesilmiş sahte para kağıtları, banka ve kredi kartları, banka dekontları ile sahte paraların basımında kullanılan yazıcı, tarayıcı, boya, sıvı solüsyon, numaratör ve diğer malzemeler ele geçirildi.

Evde kurduğu küçük matbaada bilgisayar ve yazıcı kullanarak sahte 50 TL'lik banknotları çoğaltan şüpheli, gerçek 50 TL'lik banknotları ortadan ikiye kesip sahte ve gerçek kısımları birleştirerek ATM'lere yatırmış.

200 VE 100 TL'LİK BANKNOTLARDA 'BAŞARISIZ' OLMUŞ

Şüpheli, daha önce medyada gördüğü haberlerden ilham alarak bu yöntemi kullanmış ve 200 ve 100 TL'lik banknotlarla deneme yaparak başarısız olmuş. Sonunda 50 TL'lik banknotları bu yöntemle üretmiş ve ATM'lere yatırmış.

E.T.O., suç işlerken kimliğini gizlemek için kapüşonlu kıyafet giyip cerrahi maske takmış, sahte paraları yatırırken başka kişilerin TC kimlik numaralarını veya banka kartlarını kullanmış ve bazı kurumlara sahte paralarla ödeme yapmış. Böylece bankamatiklerden gerçek para çekmiş.

Polis, şüphelinin kredi borcunu ödemek için bu yöntemi kullanarak büyük miktarda para elde ettiğini belirledi."

Etiketler: banka, ATM