Bambaşka Biri Yasemin'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Bambaşka Biri Yasemin kimdir, kaç yaşında?

Bambaşka Biri dizisi, pazartesi akşamları Fox TV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Dizide, genç savcı Leyla ve hırslı gazeteci Kenan’ın aşkını ve cinayet soruşturmasını konu alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda birçok ünlü isim yer alıyor. Bunlardan biri de Yasemin karakterine hayat veren Begüm Akkaya. Peki, Begüm Akkaya kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Bambaşka Biri dizisinde Yasemin karakterini canlandıran Begüm Akkaya’nın biyografisi.

Bambaşka Biri Yasemin'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Bambaşka Biri Yasemin kimdir, kaç yaşında?

FOX’un yeni dizisi Bambaşka Biri, 4 Ekim Pazartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana gelecek. Dizinin başrollerinde Hande Erçel ve Burak Deniz yer alıyor. Begüm Akkaya, Yasemin karakterini canlandırıyor. Peki, Begüm Akkaya kimdir? İşte Begüm Akkaya'nın biyografisi.

Burak Deniz’in başrolünü Hande Erçel ile paylaştığı dizinin yönetmenliğini Neslihan Yeşilyurt yaparken, senaryosunu ise Ethem Özışık kaleme alıyor. 

BAMBAŞKA BİRİ YASEMİN KARAKTERİNİ KİM CANLANDIRIYOR?

Bambaşka Biri dizisinde Yasemin karakterini canlandıran oyuncu Begüm Akkaya’dır. Yasemin, Leyla’nın en yakın arkadaşıdır. Leyla ile birlikte gazetecilik yapmaktadır. Yasemin, Kenan’ın da eski sevgilisidir. Yasemin, dizide hem Leyla’ya hem de Kenan’a destek olmaya çalışır.

Bambaşka Biri Yasemin'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Bambaşka Biri Yasemin kimdir, kaç yaşında? - Resim : 1

 

BEGÜM AKKAYA KİMDİR?

Begüm Akkaya, 8 Şubat 1991 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası merhum Dr. Hakan Akkaya’dır. Babası bir feribot kazası neticesinde hayatını kaybetmiştir1. Begüm Akkaya anne kökeni aslen Iraklı olup baba kökeni Giresunludur2. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu.

BEGÜM AKKAYA’NIN OYUNCULUK KARİYERİ

Begüm Akkaya, ilk olarak 2005 yılında Beşinci Boyut dizisi ile kamera karşısına geçti. Ardından Doktorlar, Kapalı Çarşı, Muhteşem Yüzyıl, Bugünün Saraylısı, 20 Dakika gibi dizilerde rol aldı. Ayrıca Aşk Tutulması, Hür Adam, 72. Koğuş, Kuma, Mavi Dalga, Nergis Hanım gibi sinema filmlerinde de oynadı. Kuma filmi ile Molodist International Film Festival ve Philadelphia Film Festival’de en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Mavi Dalga filmi ile de 20. Sadri Alışık Ödülleri’nde Ekrem Bora Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nü ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. Nergis Hanım filmi ile de Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Genç Cadı Ödülü’ne layık görüldü.

BEGÜM AKKAYA’NIN SON PROJELERİ

Begüm Akkaya, son olarak 2019 yılında Kurşun dizisinde Tomris karakterini canlandırdı. 2020 yılında ise Yeni Hayat, Ex Aşkım ve Çukur dizilerinde yer aldı. Çukur dizisinde Seher karakterine hayat verdi3. 2021 yılında Baba dizisinde Vildan rolünü üstlendi3. 2023 yılında ise Arayış, İki Yabancı ve Şanzelize Düğün Salonu dizilerinde oynadı3. Ayrıca Nefes Ver Eksi İki adlı sinema filminde de rol aldı6.

BEGÜM AKKAYA’NIN ÖZEL HAYATI

Begüm Akkaya’nın özel hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. Oyuncu, sosyal medya hesaplarında genellikle işiyle ilgili paylaşımlar yapıyor. Kova burcu olan Begüm Akkaya, 1.60 m boyunda ve 47 kg ağırlığındadır3.

 

 

 

Bambaşka Biri Yasemin'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Bambaşka Biri Yasemin kimdir, kaç yaşında? - Resim : 2