Avrupa Birliği onayladı! Şarj girişleri değişecek! Apple milyonlarca iPhone kullanıcısına yeni şarj kararını açıkladı!

Milyonlarca akıllı cihaz kullanıcısını yakından ilgilendiren yeni karar, Avrupa Birliği tarafından açıklandı. Apple CEO’su yeni kararı firma bazında değerlendirdi. İşte ayrıntılar…

Avrupa Birliği onayladı! Şarj girişleri değişecek! Apple milyonlarca iPhone kullanıcısına yeni şarj kararını açıkladı!

Bir süredir üzerinde çalıştıkları yeni düzenlemelerini nihayet bir sonuca bağlayan Avrupa Birliği ülkeleri, milyonlarca akıllı cihaz kullanıcısını yakından ilgilendiren yeni düzenlemenin detaylarını açıkladı. Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kabul edilen yeni kararın yürürlüğe giriş tarihi için gelecek yıl işaret edilirken dünyanın dört bir yanında bulunan akıllı cihaz kullanıcıları, ayrıntıları merak etmeye başladı.

Uzun süredir akıllı cihazların şarj girişleri hakkında genel bir kural getirme düzenlemesi üzerinde çalışmalarını sürdüren Avrupa Birliği ülkeleri, yeni kararlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Kendisine has bir şarj girişi kullanan Apple’ın yeni düzenlemeden sonra nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken beklenen açıklama firmanın yöneticisinden geldi.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN YENİ KARAR AÇIKLAMASI!

Bir süredir telefon, tablet, kamera gibi akıllı cihazlar üzerinde bir çalışma yürüten Avrupa Birliği ülkeleri, milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren yeni kararlarını somunda açıkladı. Yapılan resmi açıklamaya göre 2024 yılı itibari ile tüm akıllı cihazlarda tek tip şarj girişi kullanımı, yasal düzenleme ile zorunlu hale getirildi. Söz konusu zorunlu şarj girişi türü ise USB- C olarak açıklandı.

APPLE YÖNETİCİSİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Avrupa Birliği onayladı! Şarj girişleri değişecek! Apple milyonlarca iPhone kullanıcısına yeni şarj kararını açıkladı! - Resim : 1

Android tabanlı akıllı cihazların hemen hemen tümünde uzun süredir USB- C şarj girişi kullanılırken sektöründe dev firmalarından birisi olarak değerlendirilen Apple’ın özellikle iPhone cihazlarında kendisine has lighting girişini kullanmaya devam ediyor olması, Avrupa Birliği’nden gelen yeni karar karşısında tüketicileri endişelendirdi. Eylül ayında iPhone 14 serisini tanıtan ve ilgili seride de yine lighting şarj girişini kullanan Apple’ın, Avrupa Birliği’nin yeni kararına nasıl tepki vereceği merak konusu oldu. Konuya ilişkin ilk açıklama firmanın Üst Düzey Yöneticisi Greg Joswiak’tan geldi.

The Wall Street Journal’a konuşan Joswiak, “Avrupa Birliği’nin vermiş olduğu karara, uymak zorunda kalacağız. Bu konuda başka bir seçeneğimiz yok.”

YENİ CİHAZLARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK!

Avrupa Birliği’nin tüm akıllı cihazlarda USB- C şarj girişi olması zorunluluğunu onaylamasının ardından Apple ile ilgili birtakım iddialar ortaya atıldı. Firma yöneticisinin de karara uyacaklarını belirten açıklamalarda bulunması bu iddiayı doğrular nitelikte oldu. Söz konusu iddiaya göre Apple, gelecek sene tanıtacak olduğu iPhone 15 serisi ile birlikte lighting şarj girişine veda edecek.