Avantajlı kredi seçenekleri duyuruldu! BES'e yepyeni bir düzenleme geliyor! Bu şarta dikkat!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında yeni düzenlemeler dikkat çekmeye başladı. Finansman sıkıntısı nedeniyle ayrılmak isteyenler için avantajlı krediler sunulacak! İşte detaylar…

Avantajlı kredi seçenekleri duyuruldu! BES'e yepyeni bir düzenleme geliyor! Bu şarta dikkat!

Son yıllarda Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında birçok farklı düzenleme yapıldı. Özellikle sistemin yaygınlaştırılmasına yönelik atılan adımlar dikkat çekiyor. BES kapsamından finansman sıkıntısı nedeniyle çıkmak isteyenlerin sayısının azaltılmasına yönelik yeni düzenleme ise gündem yarattı.

BES’ten nakit ihtiyaçları nedeniyle ayrılmak isteyen katılımcıların sistemden ayılmak zorunda kamadan oldukça avantajlı koşullara sahip kredi çekebilmeleri sağlanacak. Yapılan bu yeni düzenleme ile sistemden çıkışların önüne geçilmesi hedefleniyor.

BES’E YENİ DÜZENLEME YOLDA!

Avantajlı kredi seçenekleri duyuruldu! BES'e yepyeni bir düzenleme geliyor! Bu şarta dikkat! - Resim : 1

Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında birçok yeni düzenleme hayata geçirilmeye devam ediyor. Resmi Gazete’de yayımlanan 2023 yıllık programında finansman ihtiyaçları nedeniyle sistemden çıkışların engellenmesi için avantajlı kredi çekilmesini sağlayacak ‘’alacağın devri’’ uygulamasına geçilmesi bekleniyor.

Düzenleme kapsamında ortalama fon büyüklüğü, ortalama tüketici kredisi tutarları dikkate alınarak çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda ortaya çıkan taslak yönetmelik ise paydaşların görüşleri ile hazırlanacak. İlgililer arasında koordinasyon sağlanması için bir altyapı da oluşturulması hedefleniyor.

BES DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN YENİ DETAYLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, BES düzenlemesine ilişkin ilk sinyalleri geçtiğimiz günlerde vermişti. Önümüzdeki dönemde sistemde yeni düzenlemeler ve teşviklerin hayata geçirileceğine işaret eden Bakan Nebati, ülke genelinde birikimlerin daha da yüksek seviyelere taşınacağına işaret etmektedir.

Özellikle BES’ten çıkışların önüne geçmek ve katılımları artırılmasına yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda öne çıkan düzenlemeler arasında avantajlı oranlarla kredi kullanımı yer aldığı ifade edildi. Önümüzdeki günlerde BES düzenlemesine ilişkin detayların ortaya çıkması bekleniyor.

FON BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTIŞ YAŞANDI!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında ayrıca fon büyüklüğünün sürekli artmaya devam ettiği görülüyor. Bu kapsamda BES’te 17 Ekim itibariyle 14,3 milyon katılımcıya ulaşılırken, fon büyüklüğünün söz konusu dönemde 362 milyar TL olduğu görüldü. BES düzenlemesi kapsamında teşviklerin artırılması ve sistemden çıkışların da avantajlı kredi seçenekleri ile büyük ölçüde azaltılması hedefleniyor.

Etiketler: BES, Avantajlı Kredi