Askerlik Görevini Yapan Milyonlarca Erkeği İlgilendiriyor: Günlük 38 TL Ödeme Yapmanız Gerekiyor!

2022 askerlik borçlanması ne kadar, nasıl yapılır ve şartları nedir yazımızda sizler için hazırladık. 2022 yılı için askerlik borçlanması hakkındaki tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Askerlik Görevini Yapan Milyonlarca Erkeği İlgilendiriyor: Günlük 38 TL Ödeme Yapmanız Gerekiyor!

2022 askerlik borçlanması miktarı günlük olarak hesaplanır. Bu ücretler kişiler tarafından bireysel olarak belirleniyor olsa da asgari ve azami tutarının sınırları mevcuttur. 2022 askerlik borçlanması miktarları şu şekilde belirlenmiştir:

  •          Günlük En Düşük Miktar: 38 Lira 15 Kuruş
  •          Günlük En Yüksek Miktar: 235 Lira 44 Kuruş

Askerlik Borçlanması Nasıl Hesaplanır?

Askerlik borçlanması hesaplamak için askerde kalınmış olan gün sayısı bilinmelidir. Askerde kalınan gün sayısı ile günlük en düşük miktar olan 38 lira 15 kuruş çarpılarak ödenmesi gereken askerlik borçlanması tutarı tespit edilebilir.

Askerlik Borçlanması Nedir?

Askerlik borçlanması vatani görevini er ya da subay olarak yapan kişilerin bu süreyi borçlanarak yani para ödeyerek tamamlamasını ifade eder. Ödenen süreler SGK kapsamında değerlendirilir ve erken emeklilik imkanı kazanılabilir.

Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Askerlik borçlanması için SGK’ya dilekçe yazmak gerekir. SGK’ya dilekçeyi iletirken askerlik yapıldığına dair belgenin de sunulması şarttır. Eğer askerlik borçlanması için başvuracak olan kişi bir kamu çalışanı ise SGK’nın internet sitesinde yer alan 'askerlik borçlanması başvuru belgesi' doldurularak çalıştığı kamu kurumuna onaylatılması gereklidir.

Askerlik Borçlanması Nasıl Ödenir?

Askerlik Görevini Yapan Milyonlarca Erkeği İlgilendiriyor: Günlük 38 TL Ödeme Yapmanız Gerekiyor! - Resim : 1

Askerlik borçlanmasının ödenmesi SGK’nın anlaşmalı olduğu bankalar ya da PTT şubeleri üzerinden yapılmalıdır. SGK şubelerine gidilebileceği gibi SGK internet sitesi üzerinden de askerlik borçlanması ödemesi yapılabilir.

Askerlik Borçlanması Taksitle Ödenir Mi?

Askerlik borcu ödeme işlemi için taksit seçeneği mevcut değildir. Askerlik borcu başvurusu onaylandığı andan itibaren 1 aylık süre içerisinde borcun peşin olarak ödenmesi gerekir, aksi takdirde borç ödenmemiş olarak kabul edilir ve kişi hakkında takip kararı alınır. Askerlik borçlanmasını peşin olarak ödeyebilmek için bankalardan kredi çekme yöntemine başvurulabilir.

Askerlik Borçlanması Nasıl Görüntülenir?

Askerlik borçlanması görüntülemek için telefon üzerinden ve internet sitesi üzerinden görüntüleme yapılabilir. Askerlik borçlanması görüntüleme işlemleri şu şekilde yapılabilir:

  •          ALO 170 arayarak askerlik borçlanması hakkında bilgi edinme
  •          www.alo170.gov.tr  adresine giriş yaparak askerlik borçlanması hakkında bilgi edinme