Asgari ücrette net rakam! Yeni yılda asgari ücret işte böyle olacak!

Türkiye gündeminde uzun süredir tartışılan konuların başında asgari ücret geliyor. Artan enflasyon bazında artış gösterecek asgari ücret için açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Asgari ücrette net rakam! Yeni yılda asgari ücret işte böyle olacak!

Türkiye gündeminde uzun süredir tartışılan konuların başında asgari ücret geliyor. Artan enflasyon bazında artış gösterecek asgari ücret için Bakanlardan açıklama beklenirken uzmanların ve ekonomistlerinde tahminiyle asgari ücret rakamları yavaş yavaş netleşmeye başladı. 

Enflasyon oranının artması ile birlikte vatandaşların alım gücü düşmüş özellikle de gıda alışverişleri cüzdanları yakmıştı. Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon oranlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret noktasında yaptığı açıklama vatandaşı umutlandırmıştı. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamasında ''vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz'' derken asgari ücretle ilgili tahminler tek bir notada bağlanmaya başladı. Hem uzmanların hem de ekonomistlerin enflasyon oranı doğrultusunda yaptıkları hesaplamalar sonucunda asgari ücret tahminler netleşti. 

Dar gelirli vatandaşlar ocak ayındaki asgari ücrette yaşanacak artışa yüzlerini dönerken asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda rakamlar belirtilmeye başlandı. Uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalar sonucunda asgari ücret rakamı bağlantısı netleşirken vatandaşlar asgari ücret noktasında yapılan tüm açıklamaları yakından takip ediyor. 

ASGARİ ÜCRETTE TAHMİNLER NETLEŞTİ!

Son asgari ücret artışı geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanırken 5 bin 500 TL olmuştu. Asgari ücretin 5 bin 500 TL olmasının ardından yaşanan enflasyondaki artış durumu bir asgari ücret artışının daha müjdesi oldu. Asgari ücrette rakamlar netleşmeye başladı. 

Yapılan açıklamalar, Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon oranları baz alındığında uzmanlar 2023 Ocak ayında 9.250 TL olmasının beklendiğini dile getirdi. Asgari ücretle ilgili net açıklamanın yıl sonu yapılacağı söylenirken vatandaşlar yetkili kişilerden gelecek açıklamaları merak etmeye başladı. 

Asgari ücrette yaşanacak artışla ilgili net rakam olmasa da uzmanların tahmini ve hesaplamaları doğrultusunda asgari ücretin 9 bin 250 TL olması bekleniyor. Asgari ücretle ilgili gelişmelerden anında haberdar olmak için kamugundemi.com haber sitesini takip etmeyi ve bildirimleri açmayı unutmayın. 

Etiketler: asgari ücret