Asgari ücretli çalışanların dikkatine! Maaşlar artıyor! Ek zam kapıya dayandı

Milyonlarca asgari ücretliyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Artan enflasyon ve dolar kuru karşısında vatandaşların alım gücünde düşüş yaşanırken yaşanan düşüş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete zam geleceği müjdesini vermişti.

Asgari ücretli çalışanların dikkatine! Maaşlar artıyor! Ek zam kapıya dayandı

Milyonlarca asgari ücretli yeni yılın başında açıklanan yeni asgari ücret zammının ardından gözlerini ek zamma çevirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşı yükselen enflasyon altında bırakmayacaklarını dile getirirken asgari ücret 5 bin 500 TL'den 8 bin 500 TL'ye yükselmişti. Uygulanan zam oranının ardından Haziran ayında gelmesi planlanan ek zammın erkene çekildiği iddia edildi. 

EK ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Milyonlarca asgari ücretliyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Artan enflasyon ve dolar kuru karşısında vatandaşların alım gücünde düşüş yaşanırken yaşanan düşüş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete zam geleceği müjdesini vermişti. Açıklanan zam oranı enflasyon doğrultusunda olurken asgari ücret 5 bin 500 TL'den 8 bin 500 TL'ye çıkarılmıştı. 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşması ile birlikte asgari ücret ile ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi. 14 Mayıs tarihinde yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimi için asgari ücrete ek zam gelebileceği yönünde konuşmalar gerçekleşirken ek zammın ön tarihe çekileceği iddia edildi. Konuya dair geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan  Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi'nin açıklamaları dikkat çekti. 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Seçime dek gelişen sürecin büyük bir belirsizlik içinde olduğunu dile getiren Işın Çelebi açıklamasında herkesin bu belirsizlik hakkında merak konusu olduğunu Mart ayında asgari ücrete bir ek zam uygulaması yapılabileceğini belirterek “Tahminime göre martta 10 bin TL seviyesine çıkarılacak” dedi. Açıklamalarıyla gündeme gelen Işın Çelebi'nin ardından milyonlarca asgari ücretli çalışan konuya dair açıklamaları merak etmeye başladı.

Yaşanan asgari ücret artışının ardından bir işçinin işverene maliyeti 11 bin 759 TL olurken mart ayında geleceği konuşulan ek zam ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Etiketler: ek zam