Asgari Ücrete Gelen Ara Zam Etkisini Kaybediyor! Bir Ürüne Daha Yüzde 40 Zam Geldi!

Türkiye’de artan enflasyon sonrasında asgari ücrete de ara zam yapılması mecburiyeti doğmuştu. Yapılan yüzde 30’luk ara zam sonrasında gıda fiyatları da uçtu! Yumurtaya yüzde 40 zam geldi!

Asgari Ücrete Gelen Ara Zam Etkisini Kaybediyor! Bir Ürüne Daha Yüzde 40 Zam Geldi!

Normal şartlar altında yılda bir defa yapılan asgari ücret zammı, son 24 yılın zirvesine gelen enflasyon nedeniyle Temmuz ayında ara zam ihtiyacını ortaya çıkardı. Yapılan bu zam sonrasında ise birçok farklı ürün grubunda üst üste zam haberleri duyulmaya başladı. Temel gıda ürünlerine gelen zamlar ise vatandaşların moralini bir hayli bozuyor. Son olarak asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk zam sonrasında, 30’lu büyük boy yumurtanın fiyatının 45 TL’ye çıktığı aktarılıyor. Toplamda yumurtaya gelen zammın ise yüzde 40’laroı bulduğu ifade edildi.

Yumurtaya Yüzde 40 Zam Yapıldı!

Asgari Ücrete Gelen Ara Zam Etkisini Kaybediyor! Bir Ürüne Daha Yüzde 40 Zam Geldi! - Resim : 1

Asgari ücrete gelen ara zam sonrasında birçok üründe de yeni zam yapılmaya başladı. TL’nin alım gücünün enflasyon ve döviz kuru ile bir hayli düşmesinin ardından yen zamların da kapıda olduğu aktarılıyor. Geçtiğimiz gün yüzde 25 zam beklenen yumurtaya gelen yüzde 40’lık zam dikkat çekti. Daha birçok üründe de gelen zamlar sonrasında asgari ücrete yapılan ara zammın etkisini kaybettiği aktarılıyor.

Zam Gelmeye Devam Edecek!

Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre gelen zamların temel nedeni giderek artan üretim maliyetleri olduğu aktarıldı. Üreticilerin de bir süredir zarar ettiği ifade ediliyor. Arzın talebi karşılamaması nedeniyle fiyatlarda artışın da devam edebileceği aktarıldı. Artan maliyetler ve üretici sayısında yaşanan düşüş sonrasında önümüzdeki dönemde de fiyatların artması bekleniyor.

Marketlerde Yumurta Fiyatları Ne Kadar?

Yumurtaya gelen zam sonrasında en ucuz yumurtayı satan marketler araştırılmaya devam ediyor. Yüzde 40 oranında yapılan zam sonrasında 30 adetten oluşan yumurta fiyatları cep yaktı. Fiyatlar ise ortalama şöyle seyrediyor:

  • Medium – Orta Boy Yumurta Fiyatı: 38 – 40 TL
  • Large – Büyük Boy Yumurta Fiyatı: 45 TL
  • X Large Boy Yumurta Fiyatı: 55 TL
  • Çift Sarılı Yumurta Fiyatı: 60 TL  
Etiketler: asgari ücret, zam