Asgari ücret için 5900 TL tahmini. Asgari ücret ne kadar olacak?

Zamlar almış başını giderken, vatandaşın en büyük sorunu haline gelen geçim kaygısı sürüyor. Asgari ücrete gelen zam ne kadar olacak? İşte cevabı.

Asgari ücret için 5900 TL tahmini. Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete temmuz ayında zam geleceği söylentileri aylardır dolaşıyor. Dar gelirli vatandaş, yapılacak zammı beklerken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Yaptığı açıklamayla zam müjdesi veren Erdoğan, net bir rakam telaffuz etmedi. 5900 TL olacağı söylenen asgari ücret, henüz net bir rakama ulaşmadı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında 4 bin 253 lira 40 kuruş olacağı açıklanan asgari ücret, enflasyon ve yapılan zamlar sonrasında artışa geçecek. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaparken, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte o açıklamalar ve asgari ücretin son durumu. 

Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri olan asgari ücret zammı, verilen bilgilere göre temmuz ayında yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin "Enflasyon tahribatına karşı çalışanları korumak görevimiz." diyerek asgari ücret zammını doğruladı. Son açıklama ise Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuştan geldi. Kurtulmuş, bir TGRT yayınında "Yılbaşında ortaya konmuş olan asgari ücrette olağanüstü artışın sağlanması, Hazine’nin almış olduğu vergilerden vazgeçerek doğrudan destek vermiş olması, enerji fiyatlarını yüzde 80 oranında sübvanse etmesi alım gücünü artıracak olan hususlardan birisidir. Bir tanesi de gelirin artırılmasıdır. Temmuz ayında emeklilerimizin, çalışanlarımızın gelirlerinin artırılması, asgari ücretle ilgili çalışmalar bakanlığımızın önündedir. Çalışmalar yapılıyor inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacaktır. Vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmemesini sağlayacak bir destek ortaya konulacaktır. Bakanlığımız bütün detaylarını çalışıyor. Geniş bir kitleyi ilgilendirecek ücretlerde iyileşme temmuz ayında yapılacak. Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız neredeyse her hükümet toplantısından sonra kamuya seslenişinde bir şekilde alım gücünü artırmaya dönük ilave tedbiri paylaşıyor. Elimizdeki bütün imkanları vatandaşımızın alım gücünü artırmak için seferber etmekteyiz" dedi ve asgari ücret zammını doğruladı. 

Yapılan açıklamalara rağmen henüz net bir rakam açıklanmadı. 

Etiketler: asgari ücret, zam