Artık o tutarlar şube üzerinden çekilemeyecek

Bankacılık sektöründe önemli bir değişiklik kapıda. Bankaların alınan yeni kararıyla artık belirli tutarlardaki paraların şube üzerinden çekilmesine izin verilmeyecek. Bu adım, bankacılık işlemlerinin dijitalleşme sürecini hızlandırma amacını taşıyor.

Artık o tutarlar şube üzerinden çekilemeyecek

Enflasyon dalgalanmalarıyla birlikte TL'de yaşanan değer kaybı birçok bankanın yeni kararlar almasına neden oluyor. Bankaların şube üzerindeki giderlerini azaltmak için yapılan yeni uygulamalar ve mobil bankacılık sisteminin daha da çok gelişmesi birçok kişinin artık sadece ATM ve mobilden tüm işlemlerini yapabilmesine olanak sağlıyor.

Telefon üzerinden işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar nakit ihtiyacı olduğunda şubeleri ve ATM'leri tercih ediyor. Fakat, ATM'den nakit çekimi yaparken bazı sınırlandırmalar bulunmakta. Kişiler bu sınırlandırmalar nedeniyle şubelere yönelirken bu durum şubeler üzerinde yaşanan yoğunluğu artırmaya başladı. Yeni yapılacak uygulamayla birlikte ATM çekimi için sınırlama artırılacak ve şubeler üzerinden yapılacak nakit işlemleri için de sınırlama getirilecek. Böylelikle kişiler işlemlerini ATM'ler üzerinden daha kolay şekilde yapabilecek.


Yeni Dönem Başlıyor

ZiraatBankası (E)Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E)Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla birlikte banka şubelerine 10 bin TL sınırının getirileceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Şenol Babuşcu; "Bankalar, belli bir tutarın altında para çekme-yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yöneltmek için harekete geçti. Birçok banka uzun süredir belirli bir tutarın altındaki nakit para işlemleri için müşterilerini ATM’lere yönlendirirken bazı bankalar artık 10.000 TL altındaki işlemlerin gişeden yapılmasını yasakladı" ifadeleri kullanıldı.

Şubeler üzerinde bu işlem kısıtının gelmesiyle birlikte ATM'lerde de nakit çekme işlem limitinin artırılması bekleniyor. Kamu bankaları tarafından uygulanacak bu düzenleme sonrasında birçok özel banka da yeni işlem limitlerini açıklaması öngörülüyor. Bu düzenleme şuan da faaliyete geçmemiş durumda. Önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklamayla birlikte şube ve ATM'lerde yeni sınırlamaların duyurulması bekleniyor.

Etiketler: banka, Para çekme, para