Aralık ayı geldi, bankalar arasında kredi faizi yarışı başladı! QNB Finansbank, taşıt kredisinin faizini yüzde 2,97’ye kadar düşürdü

Yeni kredi kampanyaları ile dikkat çekmeye başlamış olan QNB Finansbank, bu kez taşıt kredisi paketlerini kampanyaya soktu. Faizlerde indirime giden QNB Finansbank, geri ödemelerde planlarını esnetti.

Aralık ayı geldi, bankalar arasında kredi faizi yarışı başladı! QNB Finansbank, taşıt kredisinin faizini yüzde 2,97’ye kadar düşürdü

Son zamanlarda fiyatları adeta gün aşırı artmaya başlamış olan otomobilleri pandemiden bu yana pek çok gelişme etkiledi. İlk olarak pandeminin getirdiği karantina kapsamlarından etkilenen otomotiv sanayi, yedek parça sıkıntısı ve tedarik zinciri aksamalarında sorunlar yaşamaya başladı. Tüm bunlar ek maliyet demekken; aynı zamanda bu sene başlayan çip krizi ve enerji sorunu da otomobillerin fiyatlarını yükseldi.

Yükselen fiyatları ile otomobil alma hayalini rafa kaldıran vatandaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 24 Kasım 2022 tarihinde hayata geçirdiği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi ile yeniden otomobil almak için harekete geçmeye başladı. Özellikle de otomobillere yeni yılda yüzde 7 oranında gelecek olan zamdan etkilenmeden otomobil almak isteyen vatandaşlar, kredi kullanımları için bankaların yolunu tutar hale geldi. Otomobil almak isteyen vatandaşlara müjde QNB Finansbank’tan geldi.

QNB FİNANSBANK, TAŞIT KREDİSİ GERİ ÖDEME PLANLARINI AVANTAJLI HALE GETİRDİ

Alınacak olan taşıtın değerine göre değişmekle birlikte yasal mevzuatça 48 aya kadar vade sunabilen QNB Finansbank, taşıt kredisinde geri ödemelerde esnemeye gittiğini açıkladı. Dileyenlere sabit ve eşit taksitli kredi kullandıran QNB Finansbank, dileyenlere ise esnek ödemeli kredi sunacağını bildirdi.

Taşıt kredisini TL cinsinden sağlayan QNB Finansbank, 2 milyon TL’ye kadar olan sıfır ve ikinci el araçlar için kullanılabilecek olan taşıt kredisinin hem binek hem de hafif ticari araçlar için de kullanılabileceğini açıkladı. Öte yandan QNB Finansbank, finanse oranının araç değerine göre değişiklik gösterebileceğini hatırlattı.

QNB FİNANSBANK, TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANINI DÜŞÜRDÜ

Aralık ayı geldi, bankalar arasında kredi faizi yarışı başladı! QNB Finansbank, taşıt kredisinin faizini yüzde 2,97’ye kadar düşürdü - Resim : 1

Kredi alınacak olan aracı teminat olarak kabul etme şartıyla taşıt kredisi sağladığını belirten QNB Finansbank; 0 kilometre ile 5 yaşa kadar olan araçlarda 48 aya varan, 6-8 yaş arası araçlarda ise araç yaşının vade ile toplamı 10 yılı aşmayacak şekilde ödeme planı oluşturulabileceğini bildirdi. Öte yandan QNB Finansbank, taşıt kredisi faiz oranını da indirdi.

Birinci el araçlarda nihai fatura; ikinci el araçlarda fatura tutarı yerine aracın kasko değerini dikkate alan QNB Finansbank, aralık ayı itibariyle taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 2,97’ye kadar indirdi.