Araç sahipleri dikkat: Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ilk taksit ödeme için son gün! MTV ödemeleri nerelerden yapılıyor?

Araç sahipleri için önemli bir hatırlatma: Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ilk taksit son ödeme tarihi bugün sona eriyor. 7440 sayılı Kanunla ödeme tarihi 31 Ağustos Perşembe gününden 6 Eylül Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştı. Peki MTV ödemeleri nerelerden yapılıyor? Detaylar haberimizde.

Araç sahipleri dikkat: Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ilk taksit ödeme için son gün! MTV ödemeleri nerelerden yapılıyor?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ilk taksit son ödeme tarihi bugün sona eriyor. MTV ödemelerinin ilk taksit son ödeme tarihi 6 Eylül Çarşamba 2023’tür . Bu nedenle, araç sahiplerinin MTV ödemelerini bugün itibariyle yapmaları gerekmektedir.

Ek MTV ödemeden, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak . Yeniden yapılandırma olarak da bilinen 7440 sayılı Kanun’un sağladığı haklardan yararlanmak için son dönemece girildi. 31 Ağustos Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek MTV’nin birinci taksitinin ödenme süresinin 6 Eylül Çarşamba günü sonuna kadar uzatılması kararlaştırılmıştı. Araç sahipleri bu durumda bugün ödeme yapmaları gerekmektedi.

ÖDEMLERİ NEREDE YAPABİLİRSİNİZ?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir . MTV ödemeleri için ayrıca, bankaların internet bankacılığı hizmetleri, ATM’leri, mobil uygulamaları ve şubeleri de kullanılabilir.