Araç sahipleri bu gece yarısı 00:00 sonrası giden zamlı alacak! Akaryakıta yeni zam haberi geldi benzin, motorin, LGP otogaz kaç TL olacak?

Akaryakıt fiyatlarına son dakika zam haberi verildi. Benzin ve motorine zam beklentisi bulunurken beklenen zam haberi ilk olarak benzin için verildi. Benzine zam beklentisi resmen açıklandı.

Araç sahipleri bu gece yarısı 00:00 sonrası giden zamlı alacak! Akaryakıta yeni zam haberi geldi benzin, motorin, LGP otogaz kaç TL olacak?

Araç sahiplerini üzecek yeni zam haberi verildi. Brent petrol fiyatı ve dolar kurunda eş zamanlı olarak yaşanan yükseliş nedeniyle bir süredir beklenen zam haberi akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından verildi. Yapılan açıklama ile benzin grubu için zam yapılacağı ilan edildi. 

Brent petrol fiyatının 94 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başarmış, dolar kurunun ise 18,60 TL seviyesinde kalması nedeniyle akaryakıt sektörü temsilcileri yukarı yönlü güncelleme yapacaklarını ilan etti. Yapılan açıklama ile yeni zamlı tarifenin bu gece yarısı 00:00 itibari ile uygulamaya geçeceği duyuruldu. 

SON DAKİKA BENZİNE ZAM HABERİ VERİLDİ! AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM VAR MI, GELECEK Mİ?

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile brent petrol fiyatı rekor üzerine rekor kırmış 80 dolar bandının kırılmasının ardından sırası ile 90, 100, 110 ve 120 dolar bantları da kırılmıştı. Türkiye'de yükselen dolar kurunun da etkisi ile akaryakıt fiyatları 30 lirayı geçerek araç sahiplerini büyük bir şoka uğratmıştı. Brent petrol fiyatında yaşanan yükselişin Rusya'nın işine gelmesi nedeniyle ABD devreye girmiş, stratejik rezervlerini açarak brent petrol fiyatını düşürmüştü. 

Araç sahipleri bu gece yarısı 00:00 sonrası giden zamlı alacak! Akaryakıta yeni zam haberi geldi benzin, motorin, LGP otogaz kaç TL olacak? - Resim : 1

Amerika'nın attığı adımla brent petrol yeniden 80 dolar seviyesine kadar çekilirken yaşanan düşüş OPEC üyelerinin karlarını azaltınca bu ülkeler üretimi kısıtlamaya gideceklerini açıklamıştı. Bu karar ile yeniden 100 dolar sınırına doğru ilerlemeye başlayan brent petrol fiyatı sonrasında akaryakıt fiyatlarına yeni zam haberi çok geçmeden açıklandı. 

 Araç sahipleri bu gece yarısı 00:00 sonrası giden zamlı alacak! Akaryakıta yeni zam haberi geldi benzin, motorin, LGP otogaz kaç TL olacak? - Resim : 2

BENZİNE SON DAKİKA ZAM HABERİ GELDİ! ZAMLI AKARYAKIT FİYATLARI BENZİN, MOTORİN, LPG OTOGAZ FİYATLARI KAÇ TL OLACAK?

Akaryakıt fiyatları için yapılan son dakika duyurusu ile sektör temsilcileri bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam yapılacağını ilan etti. Yapılacak olan zam sonrasında tabelalar bu gece yarısı 00:00 sonrası değişecek. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 71 kuruşluk zam yapılacak. 

Yapılacak olan zammın ardından İstanbul'da zamlı benzin fiyatı 21,37 liraya yükselirken Ankara'da benzinin litresi 21,53 liraya ve İzmir'de ise 21,51 liraya yükselmiş olacak. Motorinin litresi ise 26,35 liradan ve otogaz fiyatı ise 10,25 liradan satılmaya devam edecek.