Apple'ın hayat kurtaran iPhone 14 özelliğinin maliyeti dudak uçuklattı! O şirkete 450 milyon dolar ödedi!

Teknoloji devi olarak gösterilen Apple, yeni iPhone 14 serisi için geliştirilmiş olan özelliğinin maliyetini açıkladı. Firmanın ödediği ücret ve yeni özellik şaşkınlık yarattı. İşte ayrıntılar…

Apple'ın hayat kurtaran iPhone 14 özelliğinin maliyeti dudak uçuklattı! O şirkete 450 milyon dolar ödedi!

Senelerdir büyük bir gelişim ile uzun yollar kat etmeyi başaran teknoloji dünyası, tüketicilerin hayatlarına birçok dijital ürünü dahil ederek gündelik hayat alışkanlıklarının ve buna bağlı olarak da gereksinimlerin değişmesini sağladı. Önceleri yalnızca haberleşmek için kullanılan cihazlar, bugün “akıllı cihaz” sıfatını alarak pek çok kişi için adeta vazgeçilmez bir ürün kategorisi haline geldi.

Gelişen teknoloji ile birlikte hayatlarımıza dahil olan ürünlerin başında akıllı telefonların geldiği artık nerede ise herkes tarafından kabul edilen bir gerçeğe dönüştü. Yazılımları, sosyal platform uygulamaları, bankacılık sektörü ile olan entegresi, eğitim hayatına katkıları ve daha pek çok farklı getirileri ile gündelik hayatın daha konforlu ve daha hızlı yaşanmasını sağlayan akıllı telefonlar, aynı zamandan tasarruf edilmesi konusunda da aktif olarak yer almaya başladı.

Akıllı ürünlerin dünya genelinde ki en büyük üreticisi olarak gösterilen ve ürünlerinin hem tasarımları hem de güvenlik sistemleri ile milyonlarca tüketicinin gözdesi haline gelen Apple, yeni dönemde de parmak ile gösterilmeye devam ediyor. Son olarak eylül ayında gerçekleştirmiş olduğu lansman ile iPhone 14 serisini ve diğer akıllı cihazlarını tanıtan Apple, teknoloji gündeminden düşmemeye devam ederken bugün dev firmaya ilişkin yeni bir haber daha yayınlandı. iPhone 14 serisi için geliştirilmiş olan yeni özelliği açıklayan Apple, bu özellik için harcadığı tutarı da duyurdu.

APPLE’DAN YENİ ÖZELLİK!

Apple'ın hayat kurtaran iPhone 14 özelliğinin maliyeti dudak uçuklattı! O şirkete 450 milyon dolar ödedi! - Resim : 1

Teknoloji devi Apple, merak ile beklenen iPhone 14 serisini eylül ayında tanıtmıştı. Hemen akabinde cihazlarını satışa açan firma, bu seride yepyeni bir özelliğin de aktif olacağını bildirmişti. Apple’dan gelen açıklamaya göre yeni serinin en büyük özelliğinin uydu bağlantısı ile acil durum bilgisi paylaşabiliyor olması olarak gösterildi. Buna göre yeni cihazlarda bağlantı olmasa ve telefon çekmese dahi acil bir durumda yetkili birimlere otomatik olarak bildirim gidecek ve bir nevi kullanıcının hayatı kurtarılacak.

MALİYETİNİ AÇIKLADI!

Uydu bağlantılı acil durum bilgisi paylaşımı özelliği için kendi uyduları olan Globalstar isimli şirket ile çalışan Apple, yeni özellik için şirkete tam olarak 450 milyon dolar ödediğini belirtti. Ay sonunda Amerika ve Kanada’da kullanıcıların erişimine açılacak olan yeni özelliğin, zaman içerisinde diğer ülkelerde de aktif olacağı bildirildi.

Etiketler: apple, yeni özellik