Apple güncellemeyi duyurdu, 5 iPhone modeli artık tarihe karışıyor!

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Apple, 5 iPhone modeli için son iOS güncellemesi olacak olan iOS 15.6 güncellemesini yayınladı. Beklenenden daha az yenilik sunan bu güncelleme, 5 iPhone modeli için son iOS güncellemesi olacak.

Apple güncellemeyi duyurdu, 5 iPhone modeli artık tarihe karışıyor!

Dünyanın teknoloji devlerinden biri olan, akıllı telefon iPhone ile piyasa hakimiyeti sağlayan Apple, iOS 15.6 güncellemesini yayınladı. Merakla beklenen bu güncelleme, aynı zamanda 5 iPhone modeli için son iOS güncellemesi oldu. Yani Apple, söz konusu modeller için aslında fişi çekmiş oldu. Merakla beklenen bu güncelleme ile daha fazla yenilik gelmesi bekleniyordu ancak güncelleme, beklendiği kadar yenilik sunmadı. Ancak iOS 15.6 ve iPadOS 15.6’nin beta testlerini gerçekleştiren Apple, sunduğu yeni özelliklerle de dikkat çekti.

Bu iPhone Modelleri İçin Son iOS Güncellemesi

Apple, 5 iPhone modeli için son iOS güncellemesi olan iOS 15.6 güncellemesini yayınladı. iOS 16’ya geçiş öncesi merakla beklenen bu güncelleme ile birlikte iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone SE (1. nesil) modelleri son kez iOS güncellemesi almış oldu. Apple’ın iOS 16’ya geçiş öncesi sunduğu bu güncelleme sonrasında söz konusu 5 iPhone modeli, bir daha iOS güncellemesi alamayacak. Güncelleme ile birlikte beklenen yeni özellikler sınırlı sayıda gerçekleşti ancak eklenen yenilikler dikkatleri çekti.

iOS 15.6 ile Ne Geldi?

Apple güncellemeyi duyurdu, 5 iPhone modeli artık tarihe karışıyor! - Resim : 1

Apple, WWDC22 etkinliğinde, bu sonbahar döneminde kullanıma sunulacak olan iOS 16 ve macOS Ventura’yu duyurdu. Geçtiğimi yıl sunulan sürüm için küçük düzeltmelerin olduğu iOS 15.6 güncellemesi de böylece dağıtılmaya başladı. iOS 15’in 6. büyük güncellemesi olan iOS 15.6, işletim sisteminin son güncellemelerinden biri oldu. Böylece Apple tarafında birkaç haftadır test edilmekte olan yeni sürüm, Safari’de yaşanan sekme sorununu, cihazlardaki depolama alanı boş olsa da “Ayarlar" bölümünde alanın dolu gözükmesine neden olan sorunu ve Braille cihazlarına yavaşlamasına ya da yanıt vermemesine neden olan sorunları ortadan kaldırıyor.

Güncelleme Neler Sunuyor?

Öte yandan iOS 15.6 güncellemesi ile birlikte televizyon uygulamasına spor içerikleri için de yeni seçenekler ekleyen Apple, güncelleme ile bu opsiyonlara yeniden başlatma, duraklatma, geri veya ileri sarma özelliklerini dahil etti. Ancak Apple yine beklendiği gibi, bu güncellemede de önceliğini güvenliğe ayırdı.

Etiketler: iPhone, iOS