Antioksidan içeren besinler nelerdir?

Antioksidan içeren besinler nelerdir yazımızda hazırladık. Sizde antioksidan içeren besinleri yazımız üzerinden araştırabilir; vitamin değeri yüksek besinleri tercih ederek kemik, kas eklem, vücut sağlığınızı güçlendirebilir; sağlıklı gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.

Antioksidan içeren besinler nelerdir?

Antioksidan içeren besinlerden bazıları şunlardır:

Bitter Çikolata, böğürtlen, çilek, kırmızı pancar, enginar, ıspanak

Bitter Çikolata  

Bitter çikolata besleyici olduğu kadar normal çikolataya göre yüksek antioksidan içeren mineral değerleri bakımından zengin bir üründür.

Böğürtlen 

Böğürtlen kalori değeri düşük, besleyici gıda grubu arasında yer alan yüksek antioksidan içeren meyveler arasında yer alır. Yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda tüm sebze ve meyvelerin yüksek antioksidan içeren besinler değerine sahip olduğu görülmüştür.

Çilek 

Antioksidan içeren besinler nelerdir? - Resim : 1

Çilek her dönemin en popüler meyvelerinden bir tanesidir. Tatlı başta olmak üzere çeşitli lezzetleri muhteşem şekilde sunmanıza yardım eden Çilek C vitamini ve antioksidan değerleri bakımından oldukça zengindir. Antosiya adı verilen, antioksidan bakımından oldukça yüksek olan Çilek rengini antioksidan maddesinden alır. Antosiya düzeyi yüksek olan çilekler diğerlerine göre parlak, kırmızı renktedir.

Enginar 

Enginar besleyiciliği, lezzetli sebze yapısı ile geçmişten günümüze popülerliğini korumaktadır. Çeşitli araştırmalar enginarın antik çağlardan bu zamana karaciğer rahatsızlıklarına karşı ilaç görevi gördüğünü işaret etmektedir. Lif, mineral, antioksidan içeriği yüksek olup kolejenik asit olarak isimlendirilir. Enginarın içeriğindeki bu madde pişirilme yöntemine göre değişkenlik gösterebilir. Pişirme ve haşlama yöntemine göre enginarın antioksidan düzeyi değişiklik gösterir. Kızartılması halinde antioksidan değerinin düştüğü görülmüştür.

Kırmızı pancar  

Kırmızı pancar diğer köklü sebzeler içerisinde kendine has lezzeti, potasyum, lif, folat, demir, zengin antioksidan içeriğiyle bilinen gıdaların başında gelir. Betalain olarak isimlendirilen gıda, kırmızı rengini antioksidan maddesinden alır.

Ispanak 

Ispanak besleyiciliği oldukça yüksek olup düşük kalori değerine sahip sebzeler arasında yer alır. Lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlardan oluşan ıspanak göz sağlığınızın korunmasında oldukça etkilidir. Antioksidanlar dışarıdan gıdalar vasıtasıyla alınarak vücut içerisinde sentezlenebilen maddelerdir. Serbest oksijen radikaller arasında yer alan antioksidanlar sağlıklı gelişiminizi destekleyerek kemik, kas, eklem sağlığınızı korur. Antioksidan içeren besinler ve onların faydaları hakkında detaylı bilgi edinerek vücut sağlığınızı koruyan antioksidan değeri yüksek besinleri düzenli ve periyodik olarak tüketmeniz tavsiye edilir.

Etiketler: antioksidan