Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Jehezkel'den gol sonrası İsrail propagandası! Kadro dışı bırakıldı, sözleşmesi feshedilecek

Bitexen Antalyaspor futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor karşısında attığı gol sonrası bileğine yazdığı not ve çizdiği Davut yıldızı ile İsrail propagandası yaptı. Çığ gibi gelen tepkiler sonrası Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'i kadro dışı bıraktığını açıkladı. Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Jehezkel'in sözleşmesini feshederek takımla yollarını ayıracaklarını açıkladı.

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Jehezkel'den gol sonrası İsrail propagandası! Kadro dışı bırakıldı, sözleşmesi feshedilecek

Trabzonspor ile Bitexen Antalyaspor Süper Lig’in 20 haftasında Antalyaspor sahasında karşı karşıya geldi. 

1-1 biten maçta Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel’in attığı gol sonrası sevinci kamuoyunda büyük tepki oldu. 

Bitexen Antalyaspor’un golünü atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel gol sonrası kameralara dönerek, bileğine yazdığı not ve çizdiği Davut yıldızı ile İsrail propagandası yaptı.

Bitexen Antalyaspor’un da X hesabından bu anlara ait fotoğraf paylaşıldı. 

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Jehezkel'den gol sonrası İsrail propagandası! Kadro dışı bırakıldı, sözleşmesi feshedilecek - Resim : 1

Büyük tepki toplayan görüntü sonrası binlerce futbolsever Jehezkel’in hareketinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek İsrailli futbolcunun Türkiye’den sınır dışı edilmesini istedi. 

Jehezkel’in gol sevinci sonrası İsrail propagandası yapmasına gelen tepkilerin ardından Antalyaspor, İsrailli futbolcunun kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Antalyaspor’un Jehezkel açıklaması şöyle;

“Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir. Saygılarımızla.”

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, daha önce de ülkemizde Filistin için yapılan saygı duruşu kararına da uymamış ve 1 hafta boyunca geçici olarak kadro dışı kalmıştı.

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel’in kadro dışı bırakılması Türkiye kamuoyunda tepkileri dindirmedi. 

Jehezkel’in sözleşmesinin Antalyaspor’dan feshedilip ülkesine gönderilmesini isteniyor. 

Sosyal medyada gösterilen tepkilerin bazıları şöyle;

  • "Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel attığı golün ardından bileğinde yazan mesajı göstererek İsrail'e destek verdi. Siz hala sporun siyasete karışmaması gerektiğini söyleyerek Gazze'yi yalnız bırakın. Yazıklar olsun size!"
  • "Afedersiniz ama özrünüz kabahatinizden büyük. “Milli değerler” ne alaka ? “Evrensel insani değerlere aykırı davranışından dolayı” sözleşmesini feshedip bu akşam ülkesine göndermeniz gerekir."
  • "Kadro dışı kalması yetmez sözleşme fesih doğru ülkesine propagandasını orda yapsın."
  • "Daha sonra af mi edeceksiniz? Bu gece kovmazsanız o çocukların kanı sizinde elinize bulaştı."
  • "Tebrikler.. Amasız fakatsız ilkeli bir duruş. Fakat yetmez, sözleşmenizi feshedin. Tahammülümüz yok böylelerine."

Yılmaz Tunç: Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını duyurdu.

Bakan Yılmaz, "Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in #Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." dedi. 

Sagiv Jehezkel gözaltına alındı

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, kadro dışı bırakıldıktan sonra gece saatlerinde Türkiye'den ayrılmaya hazırlandığı sırada Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve emniyete götürülen İsrailli futbolcunun ifadesine başvurulacak.

TFF sorumlular hakkında soruşturma başlattı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise yaptığı açıklamada sorumlulular hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

TFF'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Trendyol Süper Lig'de bugün oynanan Bitexen Antalyaspor - Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel'in hiç bir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın."

Jehezkel'in sözleşmesi feshedilecek

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini kaydetti.

Sinan Boztepe: Jehezkel'i gönderiyoruz

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe yaptığı açıklamada, "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayıracağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir." dedi.

Jehezkel, Türkiye'den sınır dışı edildi

Hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel 15 Ocak'ta adliyeye sevk edildi. Jehezkel'in tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakıldı. 

Antalyaspor'lu İsrailli oyuncu Jehezkel'in Türkiye'den sınır dışı edilmesine karar verildi.